Piteå och en sjö

Sparvhjärtan! Hej! Jag är tillbaka till Stockholm. När jag flyttade hit var det för att jag maj 2016 fick ett samtal av Sara som löd “Hej alex jag har en båt fr.o.m augusti – kom och bo med mig, btw du måste bestämma dig om typ 2h hejdå”  och det här med impulskontroll i kombination med nya/roliga grejer, ja, ni vet. “OKEJ” sa jag efter två minuters övervägande och lät sedan sommaren gå tills det var dags för inflytt och med mig hade jag en kappsäck med Matilda, kläder samt en fjällkarta över kebnekaisemassiven.

Jag har aldrig velat fly Piteå, ofta är den idéen något jag möts av när jag skrider runt med mina hårda konsonanter i olika sammanhang, att det liksom skulle finnas ytterligare ett trappsteg av självförverkligande i form av flytt till större stad – som inte finns där jag vuxit upp. Mitt hjärta dör av den föreställningen, för det stämmer inte. Inte i mitt fall. Jag ser sjutusen fantastiska saker och möjligheter i Piteå, precis som jag ser sjutusen fantastiska  saker och möjligheter i Stockholm. Det finns bara små självlysande kontraster i de fantastiska sakerna. Olika saker vars existens jag behöver, vill vara med och stanna i samtidigt – vilket är en fysisk komplexitet då en bara har en kropp tillgodo. Jag liksom längtar till båda oavsett vart jag är och för att metaforisera – så känns det ibland som att mina inre koordinater har skiljt sig? Viskar mitt namn med sina charmiga röster, lovord och dessutom står båda med varsin låda dadlar och lockar på mig?

Apropå det, vi byter ämne: Jag gillar dadlar. Framförallt när en mixar en ask med kokosflingor, cashewnötter, kokosolja, lite salt och vanilj. Toppat med lite mullbär och vemod. Denna mix har jag utfodrat mina vänner och släkt med under min komma-hem-vecka och trots att det känns helt bisarrt att flytta ut från båten när sommaren och jag börjat gå på dejt så ser jag så mycket fram emot att ha ett riktigt kök att laborera i, med en ugn? Varmvatten? kanske lite el eller för den delen – en dusch? Vi flyttar till Kungsholmen i början av juni, det kommer kännas som att checka in på Grand. (ps. jag har aldrig checkat in på grand.)

Drack em-kaffe med en av mina ateljégrannar Karin aka ALICE FINE, blir så inspirerad av hur hon jobbar??? naturkulörens moder

Gillar du förresten secondhand ska du omedelbart sätta dig i ett tåg norrut, SÅ mycket av detta finns. Allt från rosa sparkcyklar till Versace-plagg för 30kr någon äldre dam köpte efter tre glas rött och en intensiv romans i Italien.

Men vad är en intensiv romans i Italien när en har detta:

svar: INGET

Sofia<3 Visst är det en sjuk känsla när en tänker på hur otroligt viktig roll en människa kan ha i ens liv? Att människor som en först inte visste existerade, bara dök upp och blev självklara element i *livet*. Jag tycker det händer så ofta, och tanken på “vad som hade varit om inte våra vägar korsades” är så absurd att en slutar fundera omgående. Tänk så många sådana en kommer träffa? Är du en av dom???? Ja det är du säkert och jävlar vad jag redan gillar dig jag inte ännu inte förstått att jag ska dela vindruvor med en söndag i augusti.

Må fridens liljor dofta vid er väg.

Mvh,

 

 

skogshem och industriområden

Igårnatt såg jag Norrbotten klädd i rosa tracksuit,

kom hem, sov och vaknade till detta,

I den här skogen har jag vuxit upp, den som finns ett stenkast bort från huset. Här har jag gömt livets första fyllor och bensindunkar med hb, stirrat livets första sorg mellan träden, plockat blåbär till smuldegspajer, skrikit ut ångest, ristat in första bokstav + hjärta + första bokstav, gömt hemligheter i skuggor, ramlat av lycka, lovat mig själv sjutusen löften som försvann direkt jag slutade spegla mig i mossa, löst korsord, andats, skrattat, trampat i men framförallt – alltid återvänt till. Vuxit och förmultnat. Torkat och blivit regnad på. Jag känner den och den känner mig och vi behöver inte ens prata,  jag och min heligaste plats. Det här och allt du ser vid Áhkkájaure. Mina absolut absolut viktigaste habitat. Någonsin.

Efter att jag kysst skogen rakt på munnen och lämnat läppstift i pannan så jobbade jag admin hela dagen. Tycker det är så jävla tråkigt med admin och det krävdes fem koppar kaffe, Oskar Linnros nya EP och all-inclusivevibb på glasskonsumtion för att motivera mig. Det blev klart, men är du min blivande adminkollega så ropa högt – för jag vill ha dig.

Gick du på AW sen alex?

Jodå. Afteradmin-AW’n föll på ett av piteås alla coolfulfina platser.

sen slängde jag bestämt av mig adminarbetarhoodien som om det inte fanns en morgondag och sjöng “JA JA E LYCKLI JA JA E LYCKLI ja ja e lyckli månda tisda onsda torsda freda lörda” i falsett för att egentligen bara visa att det kan vara vår här också – samt att nikelinnet jag hittade i en gammal kartong matchade mina byxor lite

och med detta tvåkilotändersleende och hår från en rymd med helt annan gravitation vill jag hälsa er en riktigt god jul i förskott och en riktigt fin dag, kram.

Söndagsmaterial

FAVORTIER! HEJ! Jag hoppas er söndag är inlindad i silke eller annat valfritt skönt material. Jag har lite pulver som kliar i mitt söndagstyg vållat av enorm längtan efter personer som finnes i norra sverige, SÅ jag bokade en hembiljett över veckan. Älskar att kunna åka hem samt att ha många hem att kunna byta mellan när andan faller sig in.

och apropå anda: här kommer några bilder från vart samma anda fallit sig in under de senaste dygnen(min dvs),

Min vän Kevin är en sån fin person och alltså – med ett sånt himla fint hem? Han bor ute på Lidingö(som det förövrigt tog mig ca 2h att ta mig till??? är fortfarande snorsämst på att ta mig/hitta. 4:ans buss kan jag däremot utan till. Stående ovationer.)  och i sin källare hade han en massa helt fantastiska kläder som jag fick äran att köpa. Han är skräddare/kläddesigner och jag dör för det han skapar.

Jackan nedan är typ det enda jag inte fick med mig hem??! Varför? Jo för att den släpps snart i en kollektion via Die Monde.

SEN DÅ ALEX? Jo i fredags fick jag en spontantid hos Anna aka bästa stick n’ poke-kreatören jag vet. Jag tycker till skillnad från vanlig tatueringsmaskin att det är en behaglig smärta? Lite akupunkturkänsla. Vi lyssnade på P1 och denna gång gjorde jag en liten ros på ena armen och ordet “inget” på andra eftersom att jag redan har “allt” tatuerat. Och svaret är ja – jag gillar *CONCEPTUAL ART*

Hundar! Rio!

Anna och rio!

skissa skissa skissa skiss kiss is

Fredags-AW med Rio som ej är en hund utan Julia megaperson Rio, Maja och Adam <33333

IGÅR föll förresten min skejtpremiär i högdalen. Så sjukt svårt, kul och framförallt – irriterande dålig jag var. Haha trodde PÅ RIKTIGT att jag skulle tycka det var enkelt?? Jag ska börja öva i smyg om nätterna där ingen ser mig i skoteroverall som skydd ramlandes omkring

hejdå<3

Fullmåne och maskinrum

Hej mina sparvhjärtan som kanske också blir påverkade av fullmånen?! Det blir jag. Tror jag iallafall. Oavsett om de astrologiska effekterna stämmer, eller om det bara är en skön grej att få facit till olika omotiverade känslor ibland – så tycker jag det är otroligt intressant med astrologi. Precis som jag tycker det är intressant med alla olika typer av *pseudovetenskaper* som på något sätt kan fungera som ett verktyg för att liksom rota i människor. Jag gillar det, och människor. Hur vi fungerar.

Här är hur som helst en person i Hondajacka och solglasögon till er som hade glömt bort hur sådana såg ut:

Mina mest vuxna vänner är på resa så jag erbjöd mig väluppfostrat att “vattna deras blommor” aka dricka deras alldeles för goda kaffemaskinskaffe (ja, en sån en kan skumma sin havremjölk i och låtsas att en är i typ milano på utekafée trots att det blev januari i maj) samt läsa tidningen.

Nyvattnad.

Espresso nr 3

Om tre veckor flyttar vi ut från båten och igår var nog sista gången vi höll cirkus längst kajen när vi fyllde på vattentanken. Det är något som är väldigt väldigt skönt att ej behöva göra var tredje vecka igen men även lite lite och ganska lagomt mycket sentimental-i-förskott-sorgligt!!!!

Tycker saker som rostat är fint. Industrigrejen, ni vet. Hade inte jag tyckt att köldskador verkar osoft hade jag bott i maskinrummet istället för min hytt.

Nåja.

Bikramyogade med Julia idag och apropå köldskador så är det snarare motsatsen?! Överdriver väl lite men jag dricker TYP två liter vatten under varje pass och upplever ~på riktigt~ att svettproduktionen beter sig som Niagarafallen.

Och sedan frilansade vi i grupp:

Adjö för nu.<3