klippor och sånt

Käraste! I våras bestämde jag mig för en sak vilket resulterade i att jag för FÖRSTA gången i mitt liv (läs: sedan en började kunna planera sitt liv) ej planerat en sommar? Det gör mig 50% glad 50% fullblodsstressad. Jag har en projektledarådra i mig(låt oss säga blodpulsådern) som tar sig uttryck i att jag mår otroligt bra av att planera, fixa och STYRA dvs veta vart jag ska + ska göra – men det är också exakt denna planerarfest som sätter ihopsklistrade sugrör i ens själsliga sommarbål och låter ens iver dricka upp livets energi på ca tre sekunder?

Det jag menar är att jag kan bli otroligt trött av att alltid vara *planerat* påväg. Det är därför jag inte är det nu, för jag tror att det kan vara botemedlet på min abnorma stress jag känner varje gång maj klär av sig till juni.

“KUL ME BLANKA BLAD” upprepar jag som ett mantra i mitt huvud – medan jag ryser av obehag men samtidigt vet att det är EXAKT detta jag behöver.

Sååååå impulsens ickeplanerade sommar – komsi komsi till mami alex så ska hon eventuellt lära dig något nytt.

Nåja.

Hittills har jag bland annat varit här:

På fredhällsklipporna och där var jag såklart *djupt känslomässigt involverad i viktigt samtalsämne*

tills jag förstod att jag blev fotad och väldigt aktivt böt fokus:

hej hej

LINN BEA MATILDA NATUREN <333333

Har inte så många tips just nu förutom Akua Naru’s låt “Tales of (wo)men” – men grejen med att använda dina filaskor som dryckesbehållare är kanske ett hett fredhällsklipps-tips? Andra klippor och märken fungerar också. Såklart.

jag och matilda tog ÅRETS första dopp och jag undrar: VAR det varmt? Eller var vi bara optimistiska? Salongsberusade? Från Norrbotten?

Eller kanske en kombo av allt? Glad vad jag iallafall. Älskar att bada.

HEJ HEJ säger philip väluppfostrat till människorna i de passerande Turistbåtarna, de vinkar gladeligen tillbaka och om de tänkte “gud vad ungdomarna verkar ha det trevligt där uppe” – så hade de verkligen rätt.

I lördags hängde jag lite här, i liljeholmens goaste studio hos Anna, Sofia och Göran. Varför gillar jag industriområden? Jag blir lugn och tycker det är så väldigt *EsTetIskT TiLlFrEDSTäLlanDE*

Matilda försökte smöra för hundar men den var väldigt ointresserad av det goda som fanns i hennes hand? Det är PRECIS som i människolivet hörni! ni måste SPELA SPELET, GÖMMA GODISET I ER HAND HÅLLA INNE PÅ BEKRÄFTELSEN EJ GE FÖR MYCKET SPELA SVÅR ja då jävlar ska du se att intresset väcks. Gud detta är det sjukaste beteendet??? men det är ju empirisk fakta? Har betraktat detta från nära håll via vänner och mig SJ så SÅ idiotiskt många gånger att jag vill evakuera omgående. Vet ni? Ät ert eget godis. Var med er själva. Njut av att EJ deala med att söka andras “romantiska” syre, ro kärleksbåten själv, ja alltså – SKIPPA att springa runt med handen full av dina fantastiska godisegenskaper i jakten på att någon ska känna sig lockad att vilja ha? Är det *rätt* behöver du ej locka. Jag har slutat med det för ett bra tag sedan, med lockandet och händerna vidöppna med delar av mig alltså. Äter godiset själv och det är gött. mvh // er hobbyrelationsexpert

Tack livet för linn!!!!!!!!!!!! Igår hade vi en heldagarsretreat och jag känner så mycket kärlek för denna individ att jag minidör

Jag har förresten färgat håret. Jag har ju redan tipsat om dagens bästa låt och diy-dryckesbehållare(heh……)men vill även tipsa om Sherin Forsgren som raderade E-4an till utväxt och de kluvna topparna jag levt med sedan jag blonderade mitt hår HEMMA i vintras – och förvandlades till en långhårig slim shady. Sherin är så himla bra på det hon gör och känslan i hennes salong är så SKÖN, det känns lite som att komma hem för att ta det lugnt? Hon har koll, är proffsig och en känner sig heltrygg. CreLou heter salongen och är located på Odenplan. Boka next time!!! Och ja – hon har växtmjölk till kaffet<3

Kram

fönster och åkerbär

Naturfenomen! HEJ! I det här fönstret har jag spenderat ca 60% av min vakna tid den senaste tiden. Ja, jag överdriver men låt oss säga: TYP. Jag har en lite obehaglig besatthet när det kommer till fönster?? Måste jag analysera det? Gå till botten? Hitta kärnan i beteendet? Är jag ärrad av en barndom utan fönster? Eller har mitt undermedvetna en plågsam längtan till att förvandlas till ett Pinterest-flöde? Jag vet inte.

När jag ej sitter där i fönstret så rullar jag bland annat vaginor, adresserar, lockar samt postar. Det är min bästviktigaste syssla. Mitt jävla älsklingshjärtebarn som får nya hem med nya föräldrar och förebilder. I <3 Vaginan och Vaginan <3 U.

OCH parkhängsplanerar med favoritskatterna Linn + Bea,

eller åker till Piteå. GUD vad jag åker till Piteå i denna blogg? Känns som att jag är i Piteå mer här än vad jag är i verkligheten. Rimligt ändå.

Det var premiärvisning för dokumentärserien i fredags och människor frågade om jag var nervös, alltså, jag blir sällan nervös? – vilket också var något jag hävdade fram tills att jag stod där bakom 150 personer som betraktade hur de betraktade mig? Liksom lär känna mig utan att jag lär känna dem och dessutom betrakta hur detta sker under en timmes känslofylld film? DET var en speciell känsla och jag märkte hur jag började svälja intensivt och stirra ner i marken när jag t.ex: pratar engelska som Borat och skildrar en berättelse om ätstörningar. Som det ser ut nu så kommer vi ha stockholmspremiär första helgen i augusti.

Var så berörd efteråt. För alla var så hängivna? SA SÅ JÄVLA FINA saker och jag ba “tacktacktacktacktack alltså ja jo ÅHH TACK??” för att sedan låsa in mig på toaletten för att hämta andan. Det är ju NI som ska ha ett tack? För att ni lyssnade. För att ni såg.

Resterande timmar av helgen så var jag ett med naturen;) vid min mammas stuga som ligger vid älven. Det är min tryggaste plats på jorden, hade velat ha en privat guidning rakt in till lugnet med er ALLA.

*balanserat*

Men alltså kolla denna lille åkerbärsblomma? Är den inte det gulligaste ni sett? Herre min jezyz vad jag längtar tills åkerbären blir färdiga mot slutet av sommaren och en kan gå längst hela strandkanten och plockäta livets bär. Kanske iklädd färgmatchade kimono. Kanske efter att en badat i midnattssol.

Mamma<3333

Åker ni till piteå(klart ni kommer göra efter mitt ambitiösa insälj) M-Å-S-T-E ni besöka Pensionatet. Det är ett BnB som mina vänner startade för några år sedan, om somrarna öppnar dessutom det mysigaste av fik och du kan välja mellan ca hundra jättewow-vrår att slå dig ner vid. Jag slog mig ned här:

Och beställde en hink med kaffe istället för den där koppen som alla pratar om :’)

Granne med Pensionatet bor Moa och jag tog med mig en morotskaka över för att, på något sätt, PLÅSTRA om det så otroligt sorgliga i att hennes katt Bosse samma morgon spunnit sig iväg till katthimlen. Vi landade i att han kommer må väldigt fint där samt att han faktiskt haft kattlivens bästa kattliv med kattlivets bästa katthem hos henne och Mathias.

Nu är dock sandkvinnan tillbaka i Stockholm. I fönstret – med en hink kaffe. Allt är i sin ordning trots att jag ej dejtar norrbottnisk natur och jag hoppas det är likaså med dig. Att din själ är lugn idag, ibland är det skönt.

mvh,
ert glada människobarn som successivt sögs ned i kvicksanden vidare mot jordens avgrund

tjugotre och allt annat

HEJ FAVS! Jag är tillbaka mentalt. Och här. Varför tar det så otroligt mycket på krafterna att flytta? Varför har jag samlat på mig en miljard grejer + kläder under ett halvår? Varför har jag trott att jag levt minimalistiskt? Varför tog jag aldrig körkort när jag var 18? Varför sa mamma att min första kanin rymde när hon vet att jag vet att hon släppte ut den? Varför kommer jag ihåg pappas regnummer på bilen han ägde 2004, men inte hans födelsedag? Det finns så många frågor. Nästan lika många frågor som antal grejer jag DONAT med den senaste veckan.

Låt mig berätta:

Detta geni har bland annat tagit examen från sin 6-åriga tv-producentutbildning på DI. 6 år? DET är ju nästan halva livet(läs:nästan) och som sitt ex-arbete har hon skapat dokumentärserien “Om du öppnade min bröstkorg och letade efter mig”, det är en väldigt lång titel som är baserat på en dikt jag skrev för några år sedan. Den handlade om livet och känslor och skiten och kärleken och det fantastiska och svårförklarliga – litegrann allt det denna serie genomsyrar. Den 16:e juni är det premiär i Piteå och OKLART datum i Stockholm under Juli – jag återkommer med exakta datum ni kommer kunna high-fivea med denna boss ass lady;

Julia och Tony svängde också förbi för att kolla in film+mediastudenternas produktioner och det tyckte jag var himla fint. Mest för att jag tycker om dem men även grejen med människor som är fina mot varandra.

På bilden ovan kan en ej ana att jag en gång var småarg och helirriterad på Tony. Det var tiden innan han skärpte han sig känslomässigt :’) blev bästa tonyn jag vet och förstod meningen med livet: JULIA. Alltså jag skulle också falla direkt om jag blev frukost-matad med detta varje morgon??? Det har jag ju iofs blivit eftersom att Julias lägenhet har varit min tillflyktszoon i ett halvår varje gång båten tappat elektricitet – och jag hoppet. Ja. vänskapsfallit har jag gjort. Det gjorde jag direkt. Jättejättehårt.

 SEN FYLLDE JAG 23! WOW! Har ni sett någon mer världsvan person?

Det har jag. Alltså verkligen. Oprah Winfrey tillexempel.

Av mina vänner fick jag 10k kärlek insvept i närvaro och det enda jag behöver för överlevnad på planeten jorden dvs: DEM, ansiktsmasker från lush, torkad frukt, virkade linnen, cava, kaktusar, snus, *HuMoR* och gatufester:

kallar denna bild för: “bloggers gotta do what bloggers gotta do (yeah) bloggers gotta document what other bloggers document” osv och är väl inte en så jättekorrekt engelsk fras – men ack så mycket pang-refräng på raptext jag ska sälja dyrt.

På bilden nedan tycker Matilda att hon ser ut som en präst vilket är något jag motstridig nekat in i det sista, men inser verkligen nu att hon faktiskt är en solklart helskön psykedelisk techno-präst. Det är ju hon som ska viga mig 2027 och att det kommer bli en fest med glitter, månljus, arton heliga andar och en grönrosamarmorerad bål – det förstår ju vem som helst.

Men innan Matilda sadlar om och rider mot tecnoaltaret och jag mot oklar framtid – så ska vi bo med varandra ett tag till. Att bo med Matilda har alltid gått och går oförskämt bra, vi är liksom lika på otroligt många trivsamma sätt och de sätt som gör oss olika är kontraster som kompletterar???? Självklart en lite känslomässigt krigig vecka i månaden då vi sedan länge synkat våra menscykler  – men då sätter vi oss på varsin gunga i regnet och hanterar det. Med chips, vegansk choklad och en miljard känslosatta ord. Tillexempel.

Hur som helst så känns det annorlunda att bo i lägenhet, som att jag hade glömt bort hur det känns att vara vardagsbekväm? Stod alldeles för länge för att kunna klassa mig själv som miljösmart och spolade fascinerat kallvatten-varmvatten-kallvatten-varmvatten, tänkte “så jävla sjukt magiskt” och drack det rena kranvattnet som om det porlat direkt från en fjällbäck i Sarek. jag NJÖT så mycket i söndags när vi hade bosatt oss.

Och igår hade Adam releasefest!!! Om vädergudar finns så fanns de igår och om jag inte visste hur det kändes att krama en björn igår så vet jag det nu. SÖK “Björnkram” på Spotify så förstår vi allihop.


<3333

BANDBILD 1 – Ambivalensen
BANDBILD 2 – Bandit bitches

Alltsååååå!!!! KOLLA DENNA ÄLVA jag dör

Hatar verkligen att få småflugor i munnen när jag är ute och springer men hatar verkligen INTE takterasser eller dessa personer:

Men HALLÅ, vill även tillägga att mitt liv ej enbart präglas av fest??? Jag kliver upp 08 och jobbar tills jag tvingas att ej göra det. Äter vanliga måltider, för en dialog med mina föräldrar, ringer mormor varje tisdag kl 15.30, smyger runt utan rött läppstift, försöker betala med SL-kortet på Coop, lägger mig raklång golv när jag inte får till jobbtexter och är rätt vardagssocialt introvert och milt ofestlig. Fick snabbpanik av detta inlägg pga ej full livsfärgskala????

En gång sa en vän till mig att “Alex bara du inte tror att livet ÄR en fest” varpå jag svarade “Nej livet är ibland jättekonstigt, bisarrt och jättetråksvårt – det är liksom därför en måste skapa fest när en ORKAR”. Det var Sara och jag minns det för att hon citerade aka gjorde narret av min ungdomska till en offentlig HIT-likebomb. Har ett nästan lite obehagligt minne när det kommer till historik på sociala medier – och jakt på att skapa det som ännu inte känts.

Men HALLÅ igen: Just nu donar jag med ett väldigt fint collab som kommer snart(!!!!) och en smyckekollektion med Vaginasymbolen – som kommer ta lite längre tid. Vad tror ni om det? Jag gillar det.

Kram mvh, er person i kjol.

öl och fågelmammor

AH, det pirrar i min mage och det är ej för att jag är klassiskt kär (har bestämt mig för att inte bli kär på typ två-tre år orkar seriöst ej) UTAN det är för att det är så mycket n-y-t-t som flyger i luften i symbios med all pollen??? Eller nytt är kanske fel ord, men ni vet den här känslan som kommer i och med att alla blommor slår ut? De öppnar sina små munnar där de samlat sommarord i gommen alldeles för länge och skriker ord som “ALLT BÖRJAR OM OCH DU ÄR FRI” gång på gång på gång på gång,

och en ba: “ja tack!!? men snälla hjälp mig hantera detta”

En grej som gör mig tillfreds är att Linn kommit hem från New York, dvs ordningen återställd – flocken samlad. Dessutom kommer hon hem och har lärt sig att dricka kaffe – alltså när en trodde att en människa inte kunde matcha ens leverne mer? När vi ses i veckan ska jag introducera Oatlys Ikaffe – och hon kommer flyga iväg längst vidderna, döpa om mig till “frälsaren Andersson” i sin kontaktbok och förstå syftet med livet.

Alltså kolla på denna ljuva ädelsten:

I onsdags drack alla som inte är allergiska mot öl – öl (dvs alla förutom – jag?) när vi testade solglasögon hos Komono. De var väldigt väldigt fina, både glasögonsortimentet och mina vänner.

Förresten! Bra grej: människan i vit tröja a.k.a Adam a.k.a Adam Chia släpper en singel på fredag som vi alla ska lyssna på. Den heter björnkram och den 6/6 är det releasefest på Urban Delis takterass, kom kramas där men FÖRST ska vi kramas 5/6 när Maja aka MAYKA mitt emot kör dj:set under “P3 älskar Stockholm” på Slakthuset. Maja och Adam är seriöst ett par som äger pga de har bland annat fattat GREJEN med att en kan prioritera livet och vara musiker samtidigt :’)

Hemma längst norra hammarbykajen är det just nu 97% flyttstäd och 3% annat. Vi klättrar runt i utrymmen vi inte visste fanns, polerar bort sådant som ger astmatiker en allergichock och lär oss att flyttstäd i lägenhet inte är som flyttstäd i hem som flyter. I helgen bor vi sjuttiotvå steg från Rålambshovsparken. Jag har räknat med dessa ben:

torkade bort resterna från min falafeltallrik och åkte på inflyttningskalas som förvisso var utomhus – men jag tycker det känns så sjukt rimligt med inflytt utomhus såhär års?

Här synar Matilda det jag påstår, onödigt tycker jag – med tanke på att jag oftast har rätt(…:):)…)

Morsdagsbrunch utan mor inföll här hos braiga Rodebjer:

och Matilda stirrade ner i golvet hela eventet, grät och längtade efter sin mamma Maud. När de lite påhittade tårarna hade lufttorkat satt vi oss i Kungsträdgården och låtsades att våra fantastiska mammor ändå var på plats med oss – i fågelformat.

Sen tog vi med oss fågelmamma Ulrika och fågelmamma Maud till Paradiset, köpte lunch och satt oss på den typ dejtigaste höjden i stockholm dvs Skinnarviksberget. Det är 53 meter över havet, lite fun fact du kan droppa på nästa dejt bara. Varsågod.

Min klänning har Kevin gjort, han är bäst. Det är även han som gjort min beiga jacka – till er som frågat vart den är ifrån.  Gråter för att mina vänner som är så otroligt skickliga.

Bergspartiet vi satt på kommer i grunden från universums utveckling som tog sin början för ca 13,8 miljarder år sedan och har sedan dess designats av några år, vindar, istider – ja, ni vet.

…och för att sammanfläta med röda trådar så kommer detta anlete i grunden från Piteå, skapades 1995 av sina föräldrar och blev ihopsydd samt färdig 3:e juni 1994 i moderns mage, DVS fyller 23 år på lördag(!) och ibland färgsätts hon av toalettfönsters ljusinsläpp.

Hasta pronto!