BREAKFAST: PERFECT PORRIDGE

bild 1-10

Dagens frulle! Jag gillar gröt, men det krävs lite fantasi för att den inte ska bli tråkig. Det absolut bästa tipset tycker jag är att knäcka i ett ägg i gröten eftersom det både gör gröten proteinrik och extremt krämig. Den här varianten är dessutom smak- och näringsberikad med både nyttiga frön och kryddor.

KRÄMIG KANEL- OCH KARDEMUMMAGRÖT: 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 ägg, en nypa ekologiskt vaniljpulver, en nypa salt, kardemumma och kanel efter behag, 1 tsk chiafrön, 1 tsk linfrön. Knäck ägget i en skål och vispa med en gaffel så att vita och gula blandas väl. Häll på övriga ingredienser (även kryddor och frön), och blanda runt med gaffeln. Sätt in skålen i micron på hög effekt ca 2 min. Ta ut och rör om – om den inte är klar är det bara att köra en liten stund till.

TOPPING: Välj det du är sugen på! Dagens topping blev för mig rivet äpple, pumpafrön, mullbär, russin, kanel och kokosflakes.

Comments

  1. -

    Tack för tipset!

Leave a comment