Digital painting

Hade som slutuppgift på min förra kurs att göra en digital målning. Uppgiften inkluderade även idéprocess etc, och jag valde att påbörja ett projekt jag har tänkt på ett tag. Köns- och åldersneutral konst för barn (och vuxna). Som blivande förälder har jag märkt en extrem avsaknad på den fronten. Det är typ omöjligt att hitta både kläder, inredning och konst som inte skriker flicka eller pojke. Och så ska allt antingen vara jättegulligt med rosetter och spets och mönster, eller jättecoolt med bilar, superhjältar och sport. Tycker det är otroligt märkligt att utbudet för barn inte har kommit lite längre än så. Anyway, ska inte gå in djupare på den saken just nu, men här är i alla fall resultatet av uppgiften. Tycker jag lyckades ganska bra med att hålla den både unisex och fungerande för många åldrar, plus att jag personligen, rent stilistiskt, slipper kräkas. Vi föräldrar spenderar ju faktiskt också tid i barnens space, så lite egoistisk får man faktiskt vara tycker jag.

Har förresten massa nya alster att visa på akvarellfronten, så återkommer snart.

Leave a comment