Lo-fi house for the win

De senaste veckorna (okej månaderna) har jag inte kunnat sluta på en viss house genre som liksom gräver sig in i kroppen när man lyssnar. Det passar faktiskt perfekt under de mörka vintermånaderna, att bli helt innesluten i en filterbubbla av ljud som liksom aldrig exploderar, basen bara ligger där och trycker, rör sig framåt men med en slags återhållsamhet som gör det så skönt men man når aldrig klimax. Lo-fi house kallas det. Det kanske är som jag just nu, eller alla kanske som bor i norra delen av världen. Man liksom rör sig framåt men det känns inte så för ljuset är så långt bort, klimax är liksom ljusår ifrån oss. Och med klimax menar jag sommaren, vinden, havet, solen, att ta av sig jackan, att andas in dofter igen, att lägga sig i gräset och blunda.

Tills dess. Upptäck Lo-fi house. Bästa producenten är Rossfromfriends, kanske bästa producentnamnet sen, jag vet inte det är nog det bästa någonsin. Efter dem är det lätt DJ Seinfeld och DJ Boring. Helt fantastiska.

Lyssna på en ihopsatt härlig lista här:

 

En höstlista

Att kreativiteten ökar under årets mörkare halvår känns egentligen ganska självklart. När mörket och kylan stänger oss inne så går vi över till att skapa. Kanske är det så att den bästa musiken skapas på de mörkaste och kallaste platserna, inte bara rumsligt utan också själsligt.

Den senaste tiden har jag lyssnat på ganska mörk house och techno, delar med mig av ett par pärlor nedan:

 

 

Flord King är en svensk producent som startat egna skivbolaget Lyssna Records. Han spelade på Trädgården live sessions förra sommaren och blev riktigt hypad efter det. Kommer bli något stort det här.

 

Axel Boman <3 har gjort en så sjukt fin remix av den här. Hittade den genom Jamie XX senaste sets.

 

Den här är ju relativt känd med massor av streams men jag upptäckte den för bara ett par veckor sedan och tycker den är härlig att ha i hörlurarna till och från jobbet.

 

Lyssna på mer härlig house här:

 

 

September blues

Så kom hösten helt plötsligt bara dundrandes. Som tur var fick vi en härlig sommar, inte riktigt så varm som man kanske velat men ändå sådär ljus, ljummen och långsam. På sommaren älskar man ju glad studsig house men på hösten kan jag lätt fastna för det mörkare, dova och djupa.

Därför listade jag lite sköna september tunes i en playlist där alla känns sådär djupa, går i moll och får oss att gömma oss under täcket tills våren kommer tillbaka.

Missa framför allt inte TOKiMONSTA, sjukt cool tjej som är både DJ och producent från Kali. Kika in på hennes Soundcloud här:

Samt färska låtar från Four tet som snart släpper nytt album!

 

In och lyssna nu då!

 

Ha en fin tisdag/

Josefina

Sommarens topp 5 låtar

Sommaren har bjudit på många fina festligheter och framförallt inom musikväg. Har både letat i arkivet och blivit bjuden på otroligt mycket härlig musik. Nästa vecka inviger vi hösten med ett sjukt peppigt set på F12. Missa inte det! Nedan listar jag mina fem favoriter just nu som jag skrapat ihop denna sommar.

Sammy Bardot – Mexico (Lovefinger’s Barrio Edit)

Melé – Scouse Africa

Toydrum – God Song (Frank Wiedemann Remix)

Bjarki – This 5321

Johannes Heil – A2 (Exile 008)

XX

Anita