Hej Sharks!

Vi är tillbaka med ännu en exklusiv intervju, denna gång med supernajsa Stockholmsduon Sharks – ett par tjejer som vi verkligen inspireras av. Vi frågar var de hänger i Stockholm, vad de gör om dagarna och låter dem dela med sig av sin bästa musik. De har just blivit signade på Warner Music och släpper nya låten Money i morgon fredag med en fet releasefest på Kåken. Vi är nyfikna och vill veta mer.

Vilka är ni?
Stor fråga! Vi är så himla mycket men först och främst är vi Sophia och Susanna. Näst därefter är vi Sharks, eller ja en mash up av Sophia och Susanna är vad Sharks är! Tillsammans är vi artister, låtskrivare och professionella cavadrickare.

Vad gör ni om dagarna?
Alla dygnets timmar går åt till hobbys – hur lyxigt att kunna säga så?!!! Dagarna kan handla om vegansk mat och växter, resterande tid går åt musiken på olika sätt. Ingen dag blir ju den andra lik! Det är möten och kreativa processer av olika slag. Nätterna är till för skrivande, gigs eller ja.. cava.

Hur träffades ni och hur började ni DJ:a?
Vi träffades på gymnasiet men klickade ett år senare, då hade vi varit på lite olika håll men under tiden upptäckt varandras musikbloggar. Tack vare det fick vi upp ögonen för varandra och slog ihop våra bloggar till en med målet i sikte att bli djs! Ett tag var det snack om att vi skulle starta punkband men vi kände oss lite mer elektroniska än så. Så djs fick det bli! Även om vi spelar olika typer av house idag är känslan i vår scenshow ganska punkig. Nu är det runt 7-8 år sedan vi hade vårt första gig någonsin, på spybar!

Vad tycker ni är den största utmaningen med att vara DJ i Stockholm?
Våra första år som djs hade vi bara Stockholm som scen och då var det ganska problematiskt. Det va början av eran när alla plötsligt skulle bli djs och inte krävde mer än öl som betalning, ingen brydde sig om hur mixarna lät. Ganska svårt för dom som verkligen ville satsa och kunna leva på musiken för att kunna ge 100%. No hate på folk som spelar skivor, det är ju ASKUL och alla borde få möjlighet att göra det men ansvaret kanske ska ligga hos bokarna att ibland lägga pengar på kvalité! Nu tar vi inte våra Stockholmsgig på blodigaste allvar utan gör det mest för att vi har det så jäkla trevligt och det är dom gigen våra vänner enklast kan komma på. Gigen vi tar i Stockholm är väldigt separat från dom vi tar som Sharks. Det kan va olika konstellationer, olika typer av musik och set ups. Nu är vi inte beroende utav dom gigen utan titt som tätt får vi åka på turnéer runt i Sverige och då är det Sharks som gäller!

Vilket är ert knäppaste minne från era spelningar?
Det första minnet vi har som överraskade oss positivt är när ett par hade sex framför båset fast lite åt sidan. Typ på en bas som förmodligen vibrerade. Alla på dansgolvet va för upptagna för att märka så paret körde på. Vi tog det som en komplimang! Ett annat litet extraminne är när vi hostade Skrillex efterfest 2011 och han dök upp och dessutom ville dja med oss!! Sjukaste!

Var går ni ut och vilken klubb/bar är er favorit?
I Stockholm blir det ställen där vi brukar spela mest för att personalen är grym och vi känner oss som hemma. Vassa eggen är ett sånt ställe! Annars är det kul när vi för en gångs skull är lediga och kan bli medtagna till något ställe vi inte brukar vara på. Vi älskar att gå ut och äta och faktiskt få till ett fint häng med folk innan man går ut, då blir det Boqueria eller Haymarket! Bääääääst.

Ni har precis blivit signade med Warner Music, (GRATTIS!!!), vad innebär det för er?
ALLTSÅ! TACK! Det innebär massa musik!!!! Det ska bli så härligt att få dela vår musik i större skala. Vi har också världens härligaste team med oss nu som vi kan bolla alla våra sjuka idéer med!

Favoritlåt just nu?
Death Team – Messed up

Vi är ju galet taggade för festivalsommar och har redan börjat med en guide här i bloggen. Vilken festival anser ni är bäst och varför?
Ojoj så många att nämna här utav olika anledningar. Vissa gillar vi mer pga de olika och breda musikstilar de har bokat. Andra för de är så grymt uppstyrda i ljus, ljud och känsla. Ibland en kombination utav allt! Svårt att säga en – och även taskigt då vi spelat på flera och älskar alla haha!! FÖR ATT SUMMERA – Vi älskar alla festivaler som bokar oss!!!! Hehe.

XX

/ Anita

 

 

Leave a comment