En stilsäker outfit för våren


Kanske har ni redan sett influenser av det och till våren kommer det garanterat bli mer. Om inte annat är det ett starkt tips från min sida. Den klassiska countryside stilen, tänk dig hur stereotypen går runt på gatorna i delstaten Texas i USA blandat med en influens av en kille eller tjej klädd i färgglatt på Paris gator. Utgår du från det i vår är du hemma i mina ögon.

Precis som jag nämnde i det tidigare inlägget om Köpenhamn så är färg stort inför våren och sommaren. Som alltid tänker du men extra mycket säger modevärlden. Skjortor i en voluminös design i olika färger och mönster med några knappar för mycket uppknäppta. Ett par raka byxor som kan vara jeans, chinos eller kostymbyxor med helst ett par boots i mocka. Över din skjorta ser jag helst ett jacka som matchar byxan men gärna också en mocka- eller jeansjacka. Likt en av männen ovan som är från AMI Paris SS19 kampanj. Easy as that och du kommer vara snyggast på uteserveringen när de äntligen öppnar, vilket ser långt borta ut när man blickar ut genom fönstret idag.


Boots: Sendra Jeans: Our Legacy T-shirt: JW Anderson Jacka: Topman Handväska: Our Legacy
Kram Anton

Några dagar i Köpenhamn


Kort efter jag var hemkommen från vår huvudstad var det tid för att besöka vårt grannlands motsvarighet. Stockholms besöket kanske ni får en förklaring senare. Tisdag eftermiddag satte jag mig tillsammans med vänner och bekanta från textil högskolan för att besöka Köpenhamn. Anledning bakom det var, modeveckan i staden. Något som kanske inte undgått de med modeintresse.


Varför åkte då jag dit och vad hade jag för syfte med min resa?
Svaret på de frågorna är enkla, jag åkte dit för att framförallt njuta av design, konfektion och nöjen. Tillsammans med framförallt mina två vänner Lukas och Benjamin myste vi runt i Köpenhamn på mässor, butiksevent, restauranger och barer. Benjamin är också personen bakom bilderna på mig och Lukas i detta inlägg.


Jag var tyvärr inte på några visningar (inte tillräckligt cool) men jag fick se mängder av kreationer ändå, framförallt under mässorna Ciff och Revolver. Dessa 2 mässor håller öppet under modeveckans 3 dagar och totalt ställer över 300 varumärken ut sina kollektioner för hösten och vintern 2019. Det går att hitta välkända varumärken som Helmut Lang, Tiger of Sweden med mera men också brands du aldrig tidigare hört talas om. De kan vara nya varumärken eller att de härstammar från en helt annan del av världen.

En trend som fortsätter starkt och som J.Lindeberg och danska Heliot Emil presenterade starkt var sport- och outdoortrenden. Mycket funktionssmarta lösningar där plaggen ofta hade fickor och materialen ofta var i nylon. Man såg även att J.Lindeberg satsade stenhårt på stora oversizade dunjackor inför kommande höst, vilket är exakt vad vi nordeuropéer föredrar.

Ett annat varumärke som imponerade på mig var ett annat danskt märke Martin Asbjørn. De satsade på väldigt lösa silhuetter med lager på lager. I kollektionen fanns det mycket färg även om det var höst kollektionen. Vilket alltid piggar upp och som det kommer allt mer av. Denna vår t.ex. är ett utmärkt tillfälle att gå lös med färger.

Kram Anton

Givenchy AW19 får mig att må bra!


Vinterns modeveckor för män börjar lida mot sitt slut för denna gång. Under just denna tiden på året eller rättare sagt under alla modeveckor, så får jag verkligen en uppenbarelse av hur många varumärken det egentligen finns. Skall jag försöka ha koll på de flesta stora varumärken så gäller det verkligen att kolla bilder varje dag, vilket kan bli för mycket ibland trots att det är väldigt kul.


Ett av de varumärken som chockade mig mest med sin visning var Givenchy. Sedan tidigare har jag aldrig haft någon relation till det franska modehuset och inte vart speciellt imponerad över deras kreationer. År 2019 var dock året då det skulle vända.


En kollektion jag inte såg komma och som verkligen passade mig i smaken. I stort är modevärlden påväg tillbaka till kostymen som jag nämnt tidigare. Näst intill varenda modehus har under vintern visat kostymer av olika slag, så även Givenchy. Det var en uppklädd men kaxig kollektion där silhuetterna fick mig på fall. Skarpa linjer, färg blandat med klassiskt svart, stiligt med influenser från streetwear samt bredare slag och byxor. Tillsist var min stora kärlek just nu en stor del av kollektionen, bootsen. Dem tillsammans med kostymskor.

Hade min plånbok vart betydligt större än vad den är idag vet jag exakt var mina pengar hade gått i höst. Istället är det där jag får hämta min inspiration nu och till hösten 2019.


Kram på er!
Anton

En av de saker jag gjort medan bloggen ekat tom!


Under de senaste månaderna har bloggen vart mer eller mindre tom på nya uppdateringar. Anledningen till det är enkelt sagt skolan… Deadlines har legat tätt runt årsskiftet och har nu äntligen nått sitt slut.

Ett av projekten jag arbetat med är inom en kurs vid namn “textil innovation”. Kursen grundade sig inom entreprenörskap och innovation, där vi skulle skapa ett företag samt utveckla en produkt inom fashion development, som temat hette. I kursen var vi indelade i olika grupper där min bestod av 3 stycken plus 2 utbytesstudenter vilket var givande.

Vi skapade ett företag vid namn Abisko Projects där vår produkt skulle vara inspirerad från J.Lindebergs kollektioner men något de ännu inte skapat. Vi skapade en historia runt en kille vid namn Osvald och hans hemby Abisko. Här kan ni läsa hela storyn:
Abisko Projects was originally started by Osvald Johansson who grew up in Abisko in northern Sweden. In his adolescent years he moved from his childhood home, to London in order to get a change of scenery. He found the pulse of the city to be exciting, the different subcultures and forward thinking individuals he met, inspired him to pursue his own creative aspirations. Wanting to bridge the bustling inner city life with the calmness and serenity of northern Sweden, Osvald founded Abisko Projects in 1996.

His interest from fashion also had its roots back home, his father was a tailor and Osvald quickly developed a good eye for quality cuts and fabrics. When Abisko projects released their first capsule collection in 1996, it consisted only of 6 pieces. One, was an overshirt made out of a paper fabric, which later would inspire the jumpsuit from the current collection.


Produkten vi skapade inspirerade såklart från J.Lindeberg som märke men även kring grundaren själv Johan Lindeberg. J.Lindeberg som gör väldigt cleana och funktionella kläder med raka linjer. Vilket man ser tydligt i vår jumpsuit. Just jumpsuiten finns även med i Johan Lindebergs uppväxt eftersom han under stora delar av sitt liv arbetat hårt för kommunismen och det var just overaller som var klädseln där.

En av våra grundstenar inom företaget var att arbeta miljövänligt och långsiktigt. På grund av det är produkten helt gjord av papper och det även väskan och bucket haten. Tanken från början var att tillverka produkterna i det blåa tyget men efter produktionsproblem fick vi gör valet att tillverka i vitt istället. Vi ville inte slänga det blåa tyget det är på grund av det vi sydde väskan samt la in de blåa detaljerna i jumpsuiten och hatten. Ett material som hela tiden håller på att utvecklas och som var väldigt inspirerande att arbeta i. Det är också ett material jag med garanti kan meddela att det kommer vara representerat till en större grad om några år. Det fungerar nämligen som ett mycket mer miljösmart material i jämfört med t.ex. bomull. Det stora problemet är det inte alls är lika lätt att arbeta i eller att de har den komforten som dagens konsumenter efterfrågar. Men snyggt kan det bli som ni ser ovan!

Kram
Anton