Klä dig som en Prada med andra varumärken!


Ett av alla varumärken som bytt riktning och siktat sig in på streetwear, är modegiganten Prada. För över 100 år sedan, närmare bestämt 1913 grundades Prada av Mario Prada. Till en början tillverkade de bara skinnprodukter och har genom åren tagit otrolig steg i kvalité, design och status. Det är idag ett av världens största modehus och haute couture varumärken.

Trots deras historia som ett elegant modehus har tider förändrats och även de stora dras med i trender eller sätter dem själva. Ett tecken på de är Pradas val att gå in i streetwearvärlden och deras status har snabbt visat sig vara stark även där. Något som syns på gator och online, se nedan.

Prada har tydligt inriktat sig mot tech-wear och har sportmodet nära till hands i sina kollektioner. Designen av plaggen är raka silhuetter där materialen är styva för att ge vid och volym i så väl skjortor som shorts. Ett material som används mycket är nylon. Trots att svart är en stor del av kollektion så ser man många inslag av starka färger, som neongrön och rosa.

Det stora problemet är då att om jag inspireras av Prada samt vill klä mig i deras plagg, så räcker inte pengarna till särskilt många…
Därför tänkte jag tipsa om plagg i samma stil som de Prada levererar just nu. Det är just på detta sett jag gör själv när jag letar plagg. Ser på modevisningar, lookbooks eller folk på gatan för att sedan leta i butiker online och fysiskt efter kläder som matchar den inspiration jag tagit till mig.

Här kommer tips på plagg från andra varumärken som även dem skulle passa in i Pradas kollektion!

CMMN SWDN

Zara

Topshop

Our Legacy

Tres-bien

Sasquatchfabrix

Hope Sthlm

Ha nu en god start på veckan!
Anton

Prisvärt och kvalitets starkt mode av Uniqlo U


Jag skrev om de i våras och vill även nu i höst tipsa om Uniqlo U. Uniqlo som förtag är troligtvis känt för er. Denna kollektion är en egen linje inom varumärket som släpps två gånger om året och som designas av Christophe Lemaire, som bland annat arbetat för Lacoste och Hermés.

Uniqlo U är en premiumlinje inom både kvalitet och design och kan jämföras med H&Ms Studio-kollektioner. Med denna linje vill de addera nya silhuetter, material och nya standarder i hantverk till din garderob. Årets kollektion går i höstiga, jordnära och mjuka toner tillsammans med en överdimensionerad design.

Kollektionen släpptes igår, 20 september och finns tillgänglig online och fysiska butiker!

Ha nu en trevlig helg!
Anton

Slipoverns comeback!


Modet kommer och går, hela tiden lever det i olika cykler som för varje era twistas till på sitt sätt. Ett starkt tecken på de är att 70- och 90-talet den senaste tiden haft en stark influens på modet. Det gäller från de stora modehusen till folket på gatan. I och med det får också specifika plagg en återuppståndelse, i detta fall slipovern.

Slipovern eller sleveless sweater som det heter på engelska och som också förklarar plagget bra. Plagget är en stickad väst som vars huvudsyfte fungerar exakt som pullovern. Västen är tillverkad främst för att bära över skjorta och var väldigt populär under 70-talet. Något ni kanske uppmärksammat under 70-tals inspirerade filmer, där västen matchades ihop med en skjorta med stora snibbar.


45-50 år senare håller slipovern på att göra comeback. Plagget syns i varumärkens AW18-kollektioner men också på olika street style bilder. Hur matchar du då en sleveless sweater?
Byxor skulle jag absolut rekommendera kostymbyxa men funkar absolut till jeans med. Kostymbyxan ger en elegantare look då västen ibland kan ses som “gubbig”.
Under västen är det traditionellt att bära skjorta men jag tycker slipovern fungerar lika bra att bära med t-shirt eller som jag ovan på bilden, ingenting under. Skulle du vilja ha skjorta till men samtidigt vill ge en “kaxigare” vibe, rekommenderar jag att välja en skjorta en eller två storlekar över din naturliga. Ett utmärkt läge att sno plagg av sin pappa!

Här kommer olika tips på slipovers för hösten!

Acne Studios

H&M Studio

Arket

Morris Heritage

Tres-bien

Kram på er!
Anton

En outfit jag kommer bära i höst!


16 dagar in i den officiella hösten är vi nu och jag vet inte om jag känt det såhär tydligt innan. Det beror säkerligen på den extremt underbara sommar vi haft i år, där inte en dag var de minsta kylig.

Det absolut bästa med hösten är att man äntligen kan klä sig igen och det är något de flesta klädnördar garanterat känner igen sig i. När termometern lägger sig runt 15 istället för 25, så kan man slänga på sig sin jacka samt pussla ihop olika plagg lager på lager.


Skjorta: Beyond Retro Skärp: Zara Man Byxor: Hope Sthlm Skor: Everydayhero Solglasögon: Fynd hemma hos farfar

Ett plagg som kommer följa med mig hela hösten och vintern är mina boots. Just nu äger jag ett par från Everydayhero som jag är riktigt nöjd med. Tillsammans med dem kommer det bäras ett par rakare eller vidare byxor, precis som på bilden ovan. Vilken överdel och jacka jag sedan väljer kommer till stor del avgöras med vad jag känner just då. En favorit är att gå all in i 70-tal och matcha med skjorta och jacka där snibbarna tar plats över bröstet och axlarna. Samtidigt skulle det vara minst lika snyggt att köra t-shirt och trenchcoat eller sweatshirt och kavaj.
Matchningsmöjligheterna är som oftast oändliga det är bara en själv som sätter stopp för det.

Fotona är tagna av min favorit Semah Fattah! Så fortsätt scrolla ner mängder av härliga bilder och kolla även in hennes instagram!

Ha en härlig söndag!
Anton