Klä dig i beiget!

En av mina absoluta favorit färger just nu är beiget! Naturfärger är i allmänhet väldigt snyggt och fungerar till så mycket. Av dessa är just beiget en favorit. Den går enkelt att matcha med annat men är framförallt snyggast när den rockas på ett army sett, där hela looken går i beiget!
Här kommer tips på plagg som skulle göra dig snyggare i vår!

Uniqlo

Broadway and Sons

Broadway and Sons

Tresbien

These Glory Days

Everyday Hero

Filippa K

Kramar
Anton

En dag i skolan!


En dag av många!
Just denna dag tillbringades i skolan tillsammans med Nawar, professor inom textil. Dagens laboration bestod av framtagning av garn från råbomull. En intressant process, där du från en hög av bomull (som ni säkerligen sett någon gång) får fram en fin bomullstråd.
Fibrerna i materialet dras i många steg isär och bryts ner för att sättas ihop igen utan smuts och på ett strukturerat sätt. Efter det börjar processen nedan, bomullen börjar spinnas och garnet skapat. För att skapa starkare tråd tvinnas två eller flera garn ihop. Det är på grund av det som ni stöter på tråd i olika typer av styrka och tjocklek.

Rock: H&M Studios AW17 Skjorta:APC Paris Byxor:l´homme Rouge Skor:Eytys Angelo

Anton

Ett år äldre efter en weekend i London!


Två nya tentor närmar sig med stormsteg och min fruktan för dessa är stor! Vad passar då inte bättre än att fly till London en weekend? och dessutom passa på att fylla 23 år!
Det är verkligen aldrig fel att packa väskan och dra sig till flygplatsen en torsdag för att få sig en helt stressfri helg i en helt annan miljö. Att även min födelsedag inträffar just under denna helgen var något jag faktiskt kom på efter att vi bokat resan och att fira sig själv någon annanstans än hemma var både stresslöst och njutbarare. Så nästa år kanske de blir att dra sig iväg vid samma tid igen!

London då, en stad jag aldrig besökt och det ångrar jag nu! En stad jag verkligen uppskattar. Det allra mesta går att få tag i, fin miljö med blandning av nytt och gammalt och även mycket trevlig befolkning.
Jag var i huvudstaden med två klasskompisar så ni kanske kan gissa att just kläder var ett stort fokusområde under helgen. London kunde verkligen leverera ett brett och djupt klädutbud. Där den kanske främsta anledningen till de är Dover Street Market men också på grund av att i princip varenda varumärke har sin flagshipstore i staden vilket ger en allt från just de märket!
Det är inte bara en bra stad att fylla år i rent upplevelsemässigt utan även en bra stad att köpa sig födelsedagspresenter och det gjorde jag kan jag lova! Mer om det kommer i senare inlägg!
Trots vårt kanske osunda beroende av just kläder lyckades vi få syn på några av Londons landmärken, så som Buckingham Palace!

Anton

Vårtrend: Overshirt


Något som växt fram mer och mer år efter år är överskjortan. Vad är då en överskjorta eller overshirt som den oftare nämns som?
Kort och gott är det en oftast skjortliknande modell som du inte bär närmast huden som du brukar göra med skjortan. Overshirten fungerar som ett lager på lager plagg där den bärs över t.ex. t-shirt eller skjorta men under jackan eller rocken. De varmare dagarna fungerar den dessutom alldeles utmärkt som “jacka”!

Jil Sander

Arket

Tiger of Sweden

Mango

H&M

Adnym Atelier

Urban Outfitters

Soulland

Asos