Varför skall du bry dig om att Hedi Slimane tar över Céline?

Ja, varför skall vi medelinkomsttagare som får spara i månader för att köpa vår drömprodukt från Céline bry oss om att de byter chefs designer?
Det absolut enklaste svaret på den frågan är, för det är dessa människor som kort och gott styr världens trender!

Vad har då Hedi Slimane gjort som gör att han förtjänar denna uppmärksamhet?
Hedi utbildad sig i Paris till skräddare och i konsthistoria. Började sedan sin karriär som assistent designer på Louis Vuitton för att sedan få sitt första design jobb på Yves Saint Laurent. Det var inte i denna stund hans förändring av märket startade. Det var året efter när han fick jobbet som design chef på Dior som det startade.

Första tanken man får när man hör Hedi Slimane är rock n roll och tighta kläder. Det är just den förändringen han gjorde i Dior genom att skapa linjen Dior Homme och senare förändra hela looken på Yves Saint Laurent.
Färgerna Hedi använder sig av är framförallt Svart och vitt. Ser du lite närmare finns det en väldigt androgyn syn i hans skapande. I de flesta fall finns det inte någon gräns mellan herr och dam.
Den moderna skaparen av unisex och anledningen till att just skinny jeans var så otroligt populärt så länge och är de någon som kan stoppa den vida byxans makt så är det Hedi!
Håll ögonen öppna för han kommer skapa och ni kanske inte köper de av han men han lär va anledningen till de!

Anton

Leave a comment