Varför ser vi Gucci överallt?

Varför ser vi just nu Gucci åt vilket håll vi än kollar?
Ja, det är en fråga som går att diskutera i timmar och garanterat en diskussion som avverkats vid ett flertal bord i världen de senaste året.

Den internationella och den svenska modescnen har verkligen förändrats de senaste året. Där streetwear verkligen fått ett grepp om ledarpinnen. Det här inlägget hade egentligen kunnat handla om Balenciaga, Prada och Louis Vuitton.
Kanske är de dock Gucci som genomgått den största förändringen. Fortfarande när jag tänker Gucci är det just Tom Fords Gucci som kommer upp med glamour, lyx och exklusivitet. Det är just det som Gucci länge har varit.

2004 anlitades Tom Ford och det glamourösa slutade verkligen inte där. Pälsar, sammet, skinn och andra glansiga material formades kläderna i. Kollektionerna blev mer utmanade och genomtänkta och likaså de olika reklamkampanjerna, som satte spår.


Dagen Gucci eller rättare sagt Alessandro Micheles Gucci och de allra flesta high-end brands. Frontas Gucci av stora smutsiga sneackers, track pants och hoodies men jag gillar att märken förändras och hela tiden utmanar sig själva. Det är ju just det som får mig att gilla det så mycket.

Trots att vi allra flesta inte köper kläder från dessa märken är det just dem som styr modevärldens riktning i de flesta fall. Så den vägen de tar följs oftast mer eller mindre av både de mer väl etablerade företagen och de mindre.
Klicka in här för att se Guccis senaste visning, den rekommenderas!

Ha en god dag!
Anton

Leave a comment