Mitt första egensydda plagg!

Äntligen var är dödens vecka klar och en ny frisk sådan kan starta!
Veckan har bestått av del jobb men framförallt två tentor som tryckt mitt psyke i botten. Men dom är klara och det har det såklart festats för med!

De två tentade kurserna var textil materiallära och konfektionsteknik. Materialläran är precis som ni tänker, en grundkurs inom de textila materialen som finns, hur de används och hur de fungerar.
Konfektionsteknik kanske inte säger er så mycket men det handlar om hur man ta fram plagg. Så det vi utbildades i var det mesta från produktionssystem till sammansättning av plaggen. Det är otroligt många steg som skall planeras och fungera ihop för att kollektioner slutligen skall hamna i butik i tid. Visste ni t.ex att en kollektion tar ca 18 månader att få fram, så det ni köper idag designades för ungefär 1.5 år sedan.


Det absolut roligaste under denna kursperiod var dock att vi fick sy våra alldeles egna barnbrallor. Väldigt givande uppgift som fick en att förstå allt jobb bakom det vi klär oss i varje dag. Det tog oss 12 timmar att sammansätta byxorna…
Sammanfattning av tillverkningsprocessen:
1. Val av tyg
2. Rita ut plaggets delar på tyget
3. Skära ut delarna ur tyget
4. Sy på fickor på rätt del
5. Sammansätta byxorna med hjälp av symaskin
6. Pressa byxor
Sen har vi ett par goda brallor!
Så kanske vågar man sig snart på att sy sig själv ett par byxor!

Kram
Anton

Leave a comment