Men är jeansen döda?

Nej jeansen är inte döda och jag skulle vilja utlova att de aldrig kommer dö ut heller. Jeans är ett plagg som har alldeles för lång och stark historisk koppling till människan för att det skall försvinna! De allra flesta andra plagg förutom kostymen hos mannen, så försvinner och återkommer hela tiden olika typer av kläder.

Sträcker du dig ett år tillbaka i tiden och tänker på vad de allra flesta i din närhet bar så är jeansen i majoritet. Ser du dig runt idag så har användandet minskat radikalt och jag minns inte en stund i mitt 23 åriga liv då andra byxmodeller tillsammans lyckats få en sådan plats i mannens garderob. Kanske är de 80-talets byxtrender som kommit tillbaka för att sno plats av jeansen.

De 3 byxmodeller som framförallt tagit plats och som säkerligen är här för att stanna är cargo pant, manchesterbyxan och den kortade kostymbyxan.

Cargo pant

Stylea som Nick med ett par från Tiger of Sweden
Kanske det första steget i nästa modeperiod cargobyxan. Allt går i cykler som ni säkert hört och i början av 2000-talet var det denna byxa som regera.

Manchesterbyxan

Här är det svenska The Cords & co som levererar allt i manchesterväg!
Ni lär inte missat att manchester är stort just nu och enligt de visningar jag sett inför i höst så kommer det inte avta, snarare öka.

Den korta kostymbyxan

Olive Clothing är en favorit när det gäller just korta kostymbyxor!
Trenden som absolut flest vågat sig på och som de allra flesta fastnat i helt. Det absolut bästa är det extrema användsningsområdet, i allt från dressat till mer casual med t.ex en hoodie och lägg även till att det är väldigt skönt.

Hoppas ni fick en bredare blick över dagens byxmode!
Kram
Anton

Leave a comment