Barcelona och mamma 50!


Precis som jag nämnt tidigare här på bloggen och inte minst er som följer mig på insta så har ni sett att jag i 11 dagar befunnit mig i Barcelona!

Det var en otroligt skön känsla att bli klar med skolan och sedan sätta sig på ett plan för att bara komma iväg från vardagen och bara njuta av allt gött. Förväntningarna på staden från min sida var stora och det främst på grund av hur bra alla som vart i Barcelona tycker om det. Kan det vara det resemålet som hypas upp mest i Sverige?
I alla fall tycker jag verkligen att Barcelona är en stad som lever upp till förväntningarna. En stor stad som innehåller allt från superbra restauranger, uteliv och shopping till bergsvandringar, vinodlingar och strandhäng. Det är framförallt blandningen mellan storstaden och stranden som gör att jag gillar Barcelona, tänk att kunna jobba med i princip vad som helst och efter jobbet har du max 1 km till stranden.


Vad hittade egentligen vi på då?
Framförallt så gick vi, i en stad som är väldigt stor och utspridd finns det fantastiskt mycket att upptäcka bakom egentligen varje hörn. Speciellet i området El Gotic så finns det mängder med små butiker med massor av intressanta varor framförallt en smed som gjorde de coolaste ringarna jag någonsin sett.
De soliga dagarna var det stranden som gällde och inte bara huvudstranden i Barcelona utan vi tog även tåget 30 min och besökte en mindre befolkad strand vilket rekommenderas starkt. De mer mulna dagarna var det shopping, kyrkturistande, besök av städer utanför Barcelona och även vin- och cavaprovning som stod på schemat. Det sistnämnda var väldigt intressant speciellt med den historia av cava som finns i regionen.


Anledningen bakom resan och det absolut viktigaste med resan är ju faktiskt att min älskade moder fyllde 50!
Kvinnan som nu orkat med mig 23 år och som alltid har ställt upp och fortfarande gör det i alla lägen. Trots att hon kanske lite för ofta är trött på mig med min ordning och festande så är hon den bästa och förtjänade denna resa till 110% och nöjd de kan jag lova er att hon var! haha
Jag älskar dig mamma och du äger!


Kram på er!

Leave a comment