Det gällde under Pitti Uomo no.94!

Pitti Uomo no.94 är slut och jag har spanat in hur besökarna klätt sig. I och med hur globaliserad världen nu är så är det inte svårt att hänga med utan vara på plats. Genom att undersöka instagram, diverse magasin och streetstyle fotografer går det ganska snabbt att bilda sig en uppfattning.
Ser man till hur besökarna klär sig, vilket är branchfolk och nördar inom beklädnadsbranchen så är det mycket etablerade trender som gäller. Här kommer en liten genomgång!

Vida byxor
Jag är återigen här och berättar om de vida byxorna och ni kanske börja bli trötta på de men trenden bara stiger och stiger. Se det positivt att en trend bara växer och är här för att stanna ett bra tag till. Det är absolut inget måste att bära den super vida brallan. Utan börja istället att skippa din carrot fit och gå över till en rak modell. På så sätt känner du dig inte som en clown utan kan istället vänja in dig i byxmodellen för att senare utforska de vida modellerna.

Breda slag och dubbelknäppt
Kostymernas slag och slips följer byxornas riktning. Det blir bara bredare och bredare. De pinnsmala slippsarna är skrotade för längesedan och har istället byts ut mot volym. Breda slag, bred slips och okonstruerade dubbelknäppta kavajer har just nu ett starkt grepp om modescenen, vilket visas tydligt under Pitti Uomo.


Mönstrade/hawai skjortor
En skjorta som nu är med och konkurrerar med de enfärgade skräddare modellerna. För bara något år sedan var utbudet litet och ville du få tag på en var det antingen i en vintagebutik eller en lokal liten butik i sydligare delar av världen. Nu sälj skjortan i princip av vart enda företag och är sommarens plagg.

Beige och militär inspirerade färger
En trend som smugit sig fram och denna vår äntligen fått ett genombrott. Det syns framförallt i modevärlden på vimmelbilder och streetstyle fotografier men även lokalt i Sveriges större städer. Trenden går hand i hand med det ökade vintage modet vilket jag tycker ger ännu mer edge i kläderna när de ibland till och med är riktiga militärkläder.

Färgglada sneakers
Sneakers har år efter år vuxit och vuxit har kanske aldrig haft den betydelsen hos människan som den har nu och det lär fortsätta vara så. Det syns även i Florens men att våga gå från vitt, brunt och svart och istället våga sig på färg är det som gäller. Gillar du svart klädsel så är det ett bra sätt att få in färg. Gillar du färg så gör du din style bara ännu snyggare när även skon matchar in i outfiten.

Kram
Anton

Leave a comment