Textil materiallära för klädsel i regn!

Solen tog oss med storm i stort sett hela sommaren och har verkligen fått oss att glömma hur regn är! För någon vecka sedan var det dock som att värmeresurserna tog slut och “den vanliga sommaren” tog över. I och med vanlig svensk sommar och med stundande höst så innebär det tyvärr regn.

Hur klär man sig då när solen inte strålar utan att klä på dig regnjacka eller gore-texplagg?
Med hjälp av 5 korta och koncisa tips tänkte jag hjälpa er att anpassa er till regnet och med det både kunna klä er snyggt och funktionellt.

Ull är de absolut första jag tänker på. Det andas bra, är vattenavstötande, känns inte blött samt är väldigt skönt att klä sig i en våt och blåsig veckodag. I ull finns även så mycket, tröjor, kostymer och pikéer är bara några saker.

 Kashmirtröja från H&M, det absolut mest användbara plagg du kan köpa. Snyggt samt andas bra och är det skönaste du kan ha mot huden.

Den perfekt sittande kostymen i ull fungerar i alla lägen. Den här från nederländska Suit Supply.

Mitt favoritplagg som jag skrivit innan om och som jag kommer göra igen, trenchcoaten! Finns i mängder av utföranden och gör dig både torr och snygg.

Min egen favorit från Burberry!
Avslappnad och mer prisvärd variant från Zara .

Gillar man inte ull och är ett fan av mer streetwear är tracksuit alltid bra. Materialet är oftast i polyester vilket stöter ifrån sig väte och håller dig torr men gör dig lätt varm eller kall på grund av dåliga andningsegenskaper.

Cleana och snygga trackpants från Caliroots!

De absolut bästa skorna om du då inte gillar gummistövlar och funktionsskor är skor i skinn och mocka (mörk mocka). Materialet håller tätt mot väte samt är väldigt lätt att behandla. Så länge du tar hand om dina skor är det ett mycket bra material!

Mina favorit boots från Everyday Hero rekommenderar jag starkt!
Sneakers i mocka från svenska C.QP.

Slutligen kommer det kanske bästa och enklaste tipset. En regnjacka från svenska Stutterheim. Det finns mängder av företag som tillverkar olika modeller av regnjackor men jag håller Stutterheim som etta!
Främst på grund av kvalitén, tjock och slitstark galon med limmade sömmar som gör att ingen väte tar sig in under jackan. Sedan är dem även riktigt snygga och finns i mängder av färger och mönster.

Kram
Anton

Leave a comment