Slipoverns comeback!


Modet kommer och går, hela tiden lever det i olika cykler som för varje era twistas till på sitt sätt. Ett starkt tecken på de är att 70- och 90-talet den senaste tiden haft en stark influens på modet. Det gäller från de stora modehusen till folket på gatan. I och med det får också specifika plagg en återuppståndelse, i detta fall slipovern.

Slipovern eller sleveless sweater som det heter på engelska och som också förklarar plagget bra. Plagget är en stickad väst som vars huvudsyfte fungerar exakt som pullovern. Västen är tillverkad främst för att bära över skjorta och var väldigt populär under 70-talet. Något ni kanske uppmärksammat under 70-tals inspirerade filmer, där västen matchades ihop med en skjorta med stora snibbar.


45-50 år senare håller slipovern på att göra comeback. Plagget syns i varumärkens AW18-kollektioner men också på olika street style bilder. Hur matchar du då en sleveless sweater?
Byxor skulle jag absolut rekommendera kostymbyxa men funkar absolut till jeans med. Kostymbyxan ger en elegantare look då västen ibland kan ses som “gubbig”.
Under västen är det traditionellt att bära skjorta men jag tycker slipovern fungerar lika bra att bära med t-shirt eller som jag ovan på bilden, ingenting under. Skulle du vilja ha skjorta till men samtidigt vill ge en “kaxigare” vibe, rekommenderar jag att välja en skjorta en eller två storlekar över din naturliga. Ett utmärkt läge att sno plagg av sin pappa!

Här kommer olika tips på slipovers för hösten!

Acne Studios

H&M Studio

Arket

Morris Heritage

Tres-bien

Kram på er!
Anton

Leave a comment