Supreme samarbetar med Comme des Garçons

Återigen är ett samarbete här och återigen är de Supreme som slår sig ihop med ett välkänt varumärke. Denna gång är det nämligen japanska Comme des Garçons som återigen skapar tillsammans med Supreme. Det är ett av årets mest uppmärksammade samarbeten och trycket efter kollektionen kommer vara enorm.

Som ni med säkerhet redan uppmärksammat så samarbetar företag i mängder just nu inom konfektionsbranschen. I förra veckan skrev jag om Acne Studios och Fjällräven och nu om detta. Jag tycker de är ett härligt fenomen att kunna få någonting nytt av två olika världar, trots att resultaten blandar och ger resultatmässigt.


Supreme borde definieras som grundarna bakom samarbetstrenden och kan dessutom titulera sigsjälva som de allra bästa. Skatemärket som verkligen tagit över streetwearvärlden och som varje vecka säljer ut varenda plagg de släpper.

Comme des Garçons ett varumärke som är värda ett eget inlägg. Ett stort företag med flera olika konfektionslinjer, där Comme des Garçons PLAY är det absolut kändaste i Sverige (det röda hjärtat). Samarbetet är det andra på lite mer än ett år och var återigen upplagt för succé.

Kollektionen släpps redan imorgon, 13 september klockan 12 på Dover Street Market och Supremes egen hemsida. Den består av Supremes klassiker i nytappning, boxlogo t-shirten och hoodien. Tillsammans med det har de skapat stickade tröjor, set i print, ett par riktigt snygga Nike Air Force One och en skinnjacka med vit färg målad över hela som är mitt absoluta favorit plagg. Jag tycker samarbetet absolut är bra vilket man bör kunna förvänta sig av Comme des Garcon. Supremes klassiker som alltid är med i nästintill alla kollektioner samtidigt som dagens streetweartrender finns med. Det ser man i det oversizade, klottrade, volymen och i att de finns ett set med.

Kram på er!
Anton

Leave a comment