CMMN SWDN, det nationellt okända modeundret!


CMMN SWDN har idag funnits i ca 4 år och har på dessa år redan satt avtryck i världen. Men i Sverige är de fortfarande tämligen okända. Varumärket grundades 2012 i vår 3e största stad, Malmö av Saif Bakir och Emma Hedlund.

Emma och Safir träffades för första gången 2004 i modemeckan London. Det samtidigt som dem studerade på de prestigefyllda textilskolorna Central Saint Martins och London College of Fashion. Resan gick sedan vidare tillsammans och har idag gett dem stor erfarenhet. De har arbetat på företag som COS, Wooyoungmi och senast i raden Kanye West, där de tillsammans hade huvudansvaret för design. I och med de stora ansvaret hos Kanye blev de sugna på att starta något eget, vilket tillslut blev CMMN SWDN.


Emma och Safir är idag gifta och driver företaget tillsammans där de delar på de olika ansvarsområdena. Företaget och förhållandet blomstrar i kärlek i takt med varandra helt enkelt.

Ända sedan jag fick upp ögonen för varumärket har jag följt deras resa på webben och via sociala medier. De bidrar med en clean grunddesign fast alltid med en unik tvist eller unika detaljer, något som jag uppskattar mycket. De levererar alltid kläder i yttersta modegrad utan att spåra iväg helt, vilket företag gör för ofta. Företaget själva beskriver dem själva enligt följande: CMMNs kollektioner är kontinuerliga och en historia i ständig utveckling. Inspirerad av sina egna erfarenheter där det är ett konstant spel mellan olika element för att skapa balans. CMMN erbjuder en hybrid av kvalitetskläder och progressiv design som vädjar till den oberoende och självsäkra personen som inte är rädd för trender men som inte strävar efter ständig uppmärksamhet.

CMMN SWDNs höstkollektion är nu ute i butik och på internet (som du kan nå här). En kollektion som erbjuder plagg i en voluminös och rak silhuett. Dova grundfärger där mer iögonfallande färger adderas sparsamt. En design där de gärna ser lager på lager och plagg som blandas på ett spontant sätt från olika stilar.

Hoppas ni gillar, Kram
Anton

Leave a comment