Boots med den kubanska klacken!


När chunky-trenden fortsatt har starkt fäste i modevärlden vill jag passa på att lyfta en annan skomodell. En modell med stark historia och med en garanterad fin framtid, nämligen bootsen och då med den kubanska klacken. Jag köpte mitt första par för ungefär ett år sedan har sedan dess använt dem frekvent. Inom just kategorin boots finns det mängder av modeller, allt från snörade till helt släta med dragkedja på sidan och till de olika typer av klackar. Den modell jag fastnat för är just den sistnämnda, den släta med ibland spänne över vrist tillsammans med den kubanska klacken.

Den typen av klack till boot skapades inte för att vara “gåvänlig” utan för dans, som de beskriver dem i “The Guardian” – “These boots were not made for walking, they were made for sliding, grooving, strutting. They were made, really, for dancing”.


Skon finns i flera olika kvaliteter så som skinn, mocka och nubuck och ger utifrån designen en väldigt rockig vibe. Jag tycker personligen att skon fungerar i nästintill alla lägen förutom när det är över 25 grader, då den får ett väldigt vintrigt utseende eller då du skall på smokingmiddag.

Till boots tycker jag det är viktigt att byxan absolut inte slutar över skaftet av skon och inte heller så att den nuddar klacken. Annars fungerar i princip alla byxor till men framförallt ett par rakare med god vidd.

Jag har här under samlat ihop några märken och modeller jag gillar starkt!

Australiensiska R.M Williams

Our Legacy


Everyday Hero

Asos


Favoriter, Yves Saint Laurent

Kram
Anton

Leave a comment