Årets färg 2019: Korall


Årets färg 2019 är en riktig sommarfärg, nämligen korall eller som Pantone kallar den “Living Coral”. Vilka är då Pantone, de är ett företag som kort och gott säljer färgsystem som framförallt används inom konfektionsbranschen.

Det finns många olika typer av färgsystem men just Pantone är det absolut vanligaste inom klädbranschen. Det används för att göra det enklare för varumärken och leverantörer att samarbeta. Varje färg har ett nummer vilket minimerar riskerna att producera plagg i fel färg.


Pantone använder sig av sina system och för statistik på de färger som används och som kommer att användas. Genom dem tar de varje år fram en färg som de anser vara “årets färg” och i år är det alltså “Living Coral”.

I mina ögon är det en av de klaraste sommarfärger vi har, dessutom en färg som tar fram din bränna till det yttersta, vilket aldrig är fel. Jag tycker det är roligt att mer unika och tydliga färger lyfts fram idag. Jag ser hela tiden att allt fler vågar ta på sig mer färg och detta är bara ett tecken på att det kommer fortsätta. Mer färg i vardagen ger mer energi till en själv och till sina medmänniskor, det tror jag!

Hur stylar man då en sådan färg?
Det absolut enklaste och i de absolut flesta snyggaste är att välja mer mörka färger till som t.ex. ett par mörka kostym byxor eller jeans. En färg som tar så mycket plats behöver inte konkurrera med något liknande. Satsa istället på silhuetten på de övriga plaggen. På sommaren tycker jag du kan skoja till det mer och välja vitt, ljusare blå eller något animaliskt print.

Folk

Nike

Stone Island

Converse Chuck Taylor

Uniforms For The Dedicated

Ha en go kväll!
Anton

Leave a comment