En av de saker jag gjort medan bloggen ekat tom!


Under de senaste månaderna har bloggen vart mer eller mindre tom på nya uppdateringar. Anledningen till det är enkelt sagt skolan… Deadlines har legat tätt runt årsskiftet och har nu äntligen nått sitt slut.

Ett av projekten jag arbetat med är inom en kurs vid namn “textil innovation”. Kursen grundade sig inom entreprenörskap och innovation, där vi skulle skapa ett företag samt utveckla en produkt inom fashion development, som temat hette. I kursen var vi indelade i olika grupper där min bestod av 3 stycken plus 2 utbytesstudenter vilket var givande.

Vi skapade ett företag vid namn Abisko Projects där vår produkt skulle vara inspirerad från J.Lindebergs kollektioner men något de ännu inte skapat. Vi skapade en historia runt en kille vid namn Osvald och hans hemby Abisko. Här kan ni läsa hela storyn:
Abisko Projects was originally started by Osvald Johansson who grew up in Abisko in northern Sweden. In his adolescent years he moved from his childhood home, to London in order to get a change of scenery. He found the pulse of the city to be exciting, the different subcultures and forward thinking individuals he met, inspired him to pursue his own creative aspirations. Wanting to bridge the bustling inner city life with the calmness and serenity of northern Sweden, Osvald founded Abisko Projects in 1996.

His interest from fashion also had its roots back home, his father was a tailor and Osvald quickly developed a good eye for quality cuts and fabrics. When Abisko projects released their first capsule collection in 1996, it consisted only of 6 pieces. One, was an overshirt made out of a paper fabric, which later would inspire the jumpsuit from the current collection.


Produkten vi skapade inspirerade såklart från J.Lindeberg som märke men även kring grundaren själv Johan Lindeberg. J.Lindeberg som gör väldigt cleana och funktionella kläder med raka linjer. Vilket man ser tydligt i vår jumpsuit. Just jumpsuiten finns även med i Johan Lindebergs uppväxt eftersom han under stora delar av sitt liv arbetat hårt för kommunismen och det var just overaller som var klädseln där.

En av våra grundstenar inom företaget var att arbeta miljövänligt och långsiktigt. På grund av det är produkten helt gjord av papper och det även väskan och bucket haten. Tanken från början var att tillverka produkterna i det blåa tyget men efter produktionsproblem fick vi gör valet att tillverka i vitt istället. Vi ville inte slänga det blåa tyget det är på grund av det vi sydde väskan samt la in de blåa detaljerna i jumpsuiten och hatten. Ett material som hela tiden håller på att utvecklas och som var väldigt inspirerande att arbeta i. Det är också ett material jag med garanti kan meddela att det kommer vara representerat till en större grad om några år. Det fungerar nämligen som ett mycket mer miljösmart material i jämfört med t.ex. bomull. Det stora problemet är det inte alls är lika lätt att arbeta i eller att de har den komforten som dagens konsumenter efterfrågar. Men snyggt kan det bli som ni ser ovan!

Kram
Anton

Leave a comment