Ett nytt magasin: New magazine

Idag lanseras ett helt nytt magasin: New magazine! Ett independent print magasin skapat av Frida-my Sundqvist, Frida Regeheim och Linnea Mesko med en strävan efter att belysa alla olika konstformer lika mycket. Idag har tidningen release på Riche i Stockholm och alla är välkomna. Vi tycker såklart att det är ett fantastiskt initiativ och ställde lite frågor till tjejerna för att få veta mer.

 

Berätta om New magazine!
– New magazine är ett independent print magasin där olika kreatörer inom olika konstområden tolkar ett tema som är dedikerat till varje nummer.

Vad är nytt med New magazine?
– Allt började med att vi saknade en plats där olika konstformer blandades. En platform eller ett magasin där ett modefotografi, en illustration av en stol och en text poesi fick stå bredvid varandra och tala till varandra. Så vi bestämde oss för att skapa den platsen. edan kanske vi inte nått dit helt än, men det är målet och hela tanken med magasinet.

Under hela processen av det här första numret har vi försökt att tänka nytt kring allt som har med ett magasin att göra och hur det är upplagt. Vem är det som säger att det ska se ut och fungera som de flesta magasin och tidnignar gör idag? Ett exempel är hur vi tänkt kring formen. Vi har valt att placera index på utsidan och ha omslaget som en helt separat sida i ett annat material. Inget är bundet, utan alla är sidor lösa för att man ska kunna ta isär dem, flytta om och så vidare. Dessutom kommer allt i en cellofanpåse, som grädde på moset. Det är så fint!


Temat är form, eller “Shape” som ni kallar det. Varför detta tema?
– Shape kändes som ett naturligt tema för ett första nummer. Då hela tidningen formas och vi formas med den. Det gav oss en frihet att falla tillbaka på temat när vi pratade form, layout och concept kring våra egna verk. Det kändes dessutom öppet nog för att vi skulle kunna få med oss en bredd av kreatörer såhär första gången.

Frida, Frida-My och Linnea

Hur har ni arbetat med tidningen, hur har processen sett ut?
– Eftersom att jag, Frida, bodde i New York till största delen av skapandet av det här numret har i princip allt jobb skett över internet. Vår Facebook-chat är som Bermudatriangeln fylld av hemlig information haha. Vi har också sett till att ses varje gång jag varit hemma och betat av så mycket som möjligt då. Det har fungerat väldigt bra, då jag är ansvarig för text och Frida-My och Linnea jobbar tightare visuellt. I och med att de två har varit i samma stad och enkelt kunnat bolla idéer i rätt tidzon har allt flutit på. Det har dessutom varit en rolig grej att inspireras av på olika sätt. Till exempel att vi har en stark närvaro samt personlighet online och på sociala medier.  Våra pressbilder är som ni ser tagna i Photobooth på datorn just på grund av att det är så vi sett varandra under tiden vi jobbat.

När det kommer till kreatörerna kommer de från en massa olika platser, så där har vi främst jobbat över mail. Det har under hela processen varit viktigt för oss att involvera dem så mycket så möjligt och hålla dem uppdaterade på hur vår egna tankar har gått. Vi är ju själva kreativa människor som är otroligt rädda om våra verk, och det har därför varit viktigt för oss att skapa den tilliten med våra kreatörer.

Tidningen består bland annat av längre texter, poesi, olika typer av fotografi och konst. Hur har ni valt alla deltagande konstnärer?
– Några har vi haft i åtanke sedan tidigt. Det kan vara människor som vi beundrar eller som vi känner och vet är duktiga. Annars skulle jag säga att Instagram är vår bästa vän haha. Vi har verkligen suttit och scrollat igenom våra flöden hundra gånger om och hört av oss till de vi skulle kunna tänka oss att ha med. Vi har överlag fått väldigt fin respons, vilket känns jättekul. Alla vi i slutändan har valt att ha med är sjukt duktiga! Det har varit så kul att jobba med alla de här olika människorna som har gjort helt fantastiska verk. Det gör oss bara ännu mer taggade till att jobba på nästa nummer och se vilka vi kan få chansen att jobba med då.

Här kan ni köpa tidningen och se mer av New magazine om ni inte kan komma förbi Riche efter 18.00 ikväll. Här kan ni även följa dem alla på Instagram: New Magazine, Frida, Frida-my och Linnea.