Made By: Klara Radio intar Södra teatern nu på fredag

Nu på fredag, den 2 november, är det dags för den fjärde och sista upplagan av konceptet Made By. Kvällen på Södra teatern kureras av Radiokollektivet Klara Radio – en nystartad musikradio, digital plattform och en fysisk mötesplats för Stockholms mest intressanta artister, dj:s, independentbolag, skivsamlare, skribenter och musikälskare. Under kvällen tar de bland annat med sig Off The Meds samt HAJ3000 och bjuder in till fest.

Pistonhead och Luger är nu tillbaka med den fjärde upplagan av konceptet Made By där de vill möjliggöra för kreativa individer att leva ut sina idéer till fullo. Made By har under 2018 bjudit in fyra tillfällen där kreativa uttryck får mötas, och vi har nu alltså kommit till det sista.

De tre tidigare kvällarna har kurerats av konstnärsduon Atlas Television, kollektivet Nuda och artisten Leslie Tay. Nu inför den fjärde upplagan är det radiokollektivet Klara Radios tur att skapa fest. Klara Radio är en nystartad musikradio, en digital plattform och en fysisk mötesplats. Med Red Light Radio i Amsterdam, NTS i London, The Lot Radio i New York och Na Manteiga Radio i Sao Paolo som förebilder, vill Klara Radio rama in den skandinaviska musikscenen för en internationell publik.

Bakom initiativet står Kajsa Haidl, Julia Wallin, Hugo Johansson, Victor Sanchez och Mattias Larsson Polanco, flera namn som känns igen från delar av Sveriges klubb- och underground-scen. Under sommaren har Klara Radio bland annat livesänt musikmixar, radioshower, labelkvällar och specialsändningar varje torsdag till lördag mellan klockan 15.00 till 21.00 från en takås på Brunkebergstorg, samt på deras egen hemsida och Facebook-sida. Målet är att skapa en eklektisk blandning av genrer och stilar från ett brett utbud av musikprofiler. Även fredagens upplaga av Made By kommer att sändas live.

”Vi är sjukt peppade på att få kurera en helt egen kväll på Södra Teatern, helt utefter våra egna premisser. Det ska bli grymt kul med en helt ny plats för oss, då vi bara har huserat på en och samma tidigare. Nu har vi möjligheten att inspirera och komma i kontakt med ännu fler och vi hoppas att tillsammans med våra gäster skapa en fantastisk kväll på Södra Teatern”, säger Mattias Larsson Polanco, medgrundare till Klara Radio.

Under kvällen tar Klara Radio med sig Off The Meds, HAJ3000 m. fl, som tillsammans med Klara Radio ska fylla kvällen med ett fantastiskt innehåll för alla gäster i Champagnebaren, Etablissemanget och Södra Bar, där innehållet i Södra Bar kommer att sändas live i Klara Radios kanaler. En av gästerna är Ilja Karilampi som är konstnär och har varit resident på Klara Radio i sommar. Han kommer ta över den nyrenoverade Champagnebaren tillsammans med Maxavado, Breffa MCMG, Arazo och hemliga gäster, där väggarna kommer täckas av en konstnärlig intervention. Champagnebaren kommer vara en eklektisk mix i att hitta det nya, med allt från rap och grime till future garage och tech.

Den fjärde och sista upplagan av Made By äger rum på Södra Teatern i Stockholm den 2/11 mellan klockan 22.00-03.00! Anmälan sker här.