Onyanserad vardag i VGD

Linn Tabudlong har ett fanzine vid namn VGD. VGD fokuserar på vardagen sådan som den är och rymmer det tråkiga, det sega, men också sådant som är inspirerande och bra. Linn porträtterar i fanzinet kvinnor hon ser upp till. Förra fredagen sedan släpptes den andra upplagan och vernissagen hölls på Erik Nordenhakes galleri. Ta en titt på hur det såg ut och läs mer om Linns inspiration.

Linn Tabudlong av Märtha Thisner

Hej Linn! Det här är din andra upplaga av VGD – hur känns det?
– Det känns bra att göra något som inte handlar om att tjäna pengar. Det känns kul att få träffa olika personer som verkar förstå mina tankar. Jag har inte riktigt vart med om det tidigare i livet.

Hur var vernissagen?
– Det var trivsamt och varmt. Bra energi inne på Eriks galleri!

Ann-Sofie Back. Foto av Märta Thisner
Vad har inspirerat fanzinet?
– Livet, vardagen och allt de tråkiga har väl ‘inspirerat’ eller krävt av mig att göra ‘något’, som sen blivit VGD.
 
Hur har du valt individerna?
– Jag har en lista i min mejl på människor som jag av olika anledningar är intresserad av. Det är mer dem som väljer VGD, även fast det är jag som ställer frågan. Det är fint kan man väl säga, vi väljer varandra. Det är iallafall så det känts när vi träffats.

Var de som du hade förväntat dig?
– Jag hade inte förväntat mig någonting.

Hur ser du på att independent print-magasin i Stockholm blivit fler på senare. Gör det det svårare?
– Jag tycker det är jättekul och förstår inte vad som skulle göra saken svårare. Hoppas på att alla ska gå ihop och göra något tillsammans, gillar att göra saker tillsammans med andra människor. Shoutout till alla som orkar hålla på. Mejla mig så gör vi något???

Vad händer för vgd framåt?
– De vet man inte. Försöker lista ut något skoj för framtiden.

Hedvig Jenning. Foto av Märta Thisner
Vart kommer man kunna köpa tidningen?
– Vi har ett par kära återförsäljare i Stockholm, bl.a Papercut på Krukmakargatan. Nya numret bör ha dykt upp där vid det här laget, annars får man gärna besöka vår egna tictail där det nya numret finns.

Kika på bilderna från vernissagen här nedan. De har alla tagits av Isak de Jong. Kolla också in VGDs fina hemsida där det förhoppningsvis kommer att hända lite fint framöver: http://vgdfanzine.se/
Alla bilder från vernissagen av Isak de Jong.

Personer bakom VGD
Redaktör: Linn Tabudlong
Formgivning: Isak de JongMedverkande: Märta Thisner, Amanda Mann, Lisa Ehlin, Terri Herrera Eriksson, André Hägertz och Nanna Olasdotter Hallberg.

Porträtterade: Lap-See Lam (cover bild), Helene Billgren, Ann-Sofie Back, Naomi Itkes, Burcu Sahin, Channa Berggren, Iiu Susiraja, Eva Dahlgren, Ranal Lucas, Julia Billbäck, Hedvig Jenning, Lotta Lewenhaupt, Ahang Bashi, Elena Wolay och Dogge Doggelito.

Vernissagen arrangerades av Bad Land.