Peach, pear and some pieces of asses

Imorgon har den mångsysslande konstnären Michelle Eismann vernissage för sin utställning “Peach, pear and some pieces of asses” på Riche lilla baren. Utställningen består av verk av formgivna speglar och prints som utgår från förvrängda speglingar och kroppar i rörelse. Enligt Michelle själv är utställningen en homage till alla päron- och persikokroppar. Helt enkelt en utställning som inte får missas! 

Du har sedan din examen pysslat med allt från illustration, till visuals och film, hur skulle du beskriva ditt konstnärskap?
Ibland låter jag som en mångsysslare av rang haha. Kan känna mig som Tony Sopranos ibland för jag brukar kunna lösa det mesta ”I know a guy”.. självklart inga betongskor inblandat.
En jobbdag kan skilja sig ganska mkt. Vissa dagar letar jag locations till en musikvideo och besöker en miljard karaokeställen och visa dagar jobbar jag med en illustration om skatteparadis. Det gör att ens hjärna håller sig skarp på något sätt.

Finns det någon röd tråd?
–Jag har assat regissörer, stylister, konstnärer och lärt mig vad jag tycker är intressant och vad jag är bra på.  Röda tråden är nog att jag är en sucker för visuella uttryck. Kan snöa in på något väldigt mycket. Som i efterhand ser jag att alla illustrationer och jobb förra året hade färgen rött på något sätt. Nu är hela luren fylld med skärmdumpar på olika fjäderboor.

Vad drivs du av?
Att inte fega ur och pröva saker även om det blir sjukt fult eller känns läskigt.  Det går inte ha telefonskräck eller vara ointresserad av andra om man ska komma någonstans.  Sen är det jättekul att lära känna random människor som te.x är experter på skära spegelglas. Ofta upplyser dom personerna en om något man inte ens tänkt på. Världen och det man gör blir ju så mkt roligare och intressantare om man inte bara fokuserar på sig själv och sitt ego

Din utställning Peach, pear and some pieces of asses har vernissage på lilla baren den 6e nov, kan du berätta lite vad den handlar om?
Utställningen är både prints och speglar som kommer hänga till 2dec. Den handlar om kroppar och rörelser som jag arbetar ut genom att testa mig fram i massa olika material.  Formerna utgår från kvinnokroppar och driver med klyschor om hur den beskrivs.  Allt från ha en ”timglas-figur” till att se hur minimalist jag kan rita av en form.

Hur började idén till den här utställningen?
– Jag fick ett stipendium förra året som gjorde att jag fick chansen och tid att fokusera på något nytt. Min onkel introducerade mig till en verkstad med lasermaskiner vilket fick hjärnan att koka över typ.  Efter det har jag tillverkat massa olika former och landat i spelglas som en glasmästare producerar åt mig. Det känns kul att många har uppskattat speglarna och printsen. 

Varför fick den namnet ” Peach, pear and some pieces of asses”
– Det är en homage till alla päron- och persikokroppar.

Varför ska en komma till Riche imorgon? 
–Lisa Pyk spelar skivor och det kommer finnas tuttballonger. Kan ju liva upp nu när det blir mörkt vid kl.15. Det kommer bli kul!

Vernissagen är imorgon den 6e november mellan 17-20 på Riche lilla baren, mer info om det här: https://riche.se/kalendarium/michelle-eismann-peach-pear-and-some-pieces-of-asses/

Utställningen pågår mellan den 6e nov- 2 dec
Mer av Michelle finns här: https://www.instagram.com/michelleeismann/