Sommarstallet-BTS_12
Sommarstallet-BTS_6
Sommarstallet-BTS_2
Sommarstallet-BTS_9
Sommarstallet-BTS_1

Sommarstället

Sommarstället är en film om kärlek, vänskap och svek med den svenska sommaren som kuliss och modellen Sara Blomqvist som en av huvudkaraktärerna.

Sommarstället är en film om kärlek och relationer, vänskap och känslor som ska kännas lika rörig som det verkliga livet är, säger regissörerna Johan von Reybekiel och Marcus Werner Hed. Genom att låta den utspela sig under två intensiva dagar ville vi skapa ett mikrokosmos av stormiga känslor och sedan skildra dem så realistiskt och sanningsenligt som möjligt.

Sommarstället utspelar sig under två intensiva dagar i slutet av sommaren. Några vänner samlas för att fira Carls födelsedag i familjens sommarhus på västkusten och Carls kusin Stina kommer dit med sin brittiska pojkvän Nick. Med den svenska sommaren som kuliss  utvecklar sig handlingen till en helg av utfrysning, konflikter och hjärtlösa svek. Både kärleksrelationer och vänskapsband sätts på prov när berusningen och begären tar över.

Känslan av realism och äkthet har varit viktig för teamet bakom filmen. De strävade efter att smälta samman skådespelarna med sina roller och anpassade karaktärerna efter skådespelarnas egna egenskaper och erfarenheter. De lät även skådespelarna improvisera utifrån manuset för att hitta ett så sanningsenligt och naturligt uttryck som möjligt. Med en handhållen kamera och naturligt ljus har de skapat en känsla av närhet mellan betraktaren och det som utspelar sig på duken.

I en av huvudrollerna ser vi den svenska modellen Sara Blomqvist som gör skådespelardebut som karaktären Stina. Som de manliga huvudrollerna ser vi Tom Stanley och Kalle Josephson. Sommarstället visas den 24 och 26 maj på Bio Rio i Stockholm och den 28 maj på Bio Roy i Göteborg.