Sol34
Sol222
Sol68
Sol45

Viviane Sassen – Sol & Luna

När bokförlaget Libraryman tillsammans med klädmärket Our Legacy släppte boken Sol & Luna med bilder av Vivane Sassen blev den snart helt slutsåld. Därför kommer nu en andra utgåva.

Vid sidan av sina mer konstnärliga bilder är den holländska fotografen Viviane Sassen även känd för sina experimentella och expressionistiska modebilder. Under sin långa karriär har hon fotograferat för tidningar som Vogue, Dazed & Confused och i-D Magazine och för modehus som Missoni, Louis Vuitton och Miu Miu. I sina bilder låter Viviane Sassen modellerna vara både sensuella och självständiga och bilderna utmärks av både intimitet och integritet. Med spännande kompositioner och starka kontraster mellan ljus och skugga leker hon med kroppens skulpturala egenskaper och döljer lika mycket som hon visar. När bokförlaget Libraryman år 2009 initierade idéen till en fotobok tillsammans med modemärket Our Legacy bad de Viviane Sassen att sätta samman en bildserie med temat androgynitet och skönhet. Vivianne Sassen valde att använda en kvinnlig modell och stränder och skogar som bakgrund. Med djärva vinklar och mycket naken hud blev det en lika vacker som utmanande bildserie med namnet Sol & Luna.

När Sol & Luna samma år släpptes som bok blev den snart helt slutsåld. Därför släpper nu Libraryman en andra utgåva av boken som finns att köpa från och med den 13 maj. Den finns att beställa här.