We Think Alone

Sugen på att läsa mail skrivna av Lena Dunham, Kirsten Dunst och systrarna Rodarte? Under sommaren har du möjlighet att ta del av en serie texter om det vardagliga undertecknade av högt profilerade personer.

Projektet We Think Alone ingår i utställningen On the Tip of My Tongue som arrangeras av konsthallen Magasin 3 i Stockholm. On the Tip of My Tongue är en serie händelser och projekt som leker med tanken om den mobila utställningsplatsen. Till projektet We Think Alone har skådespelerskan, performancekonstnären, regissören och upphovskvinnan Miranda July har samlat ihop tio stycken kreativa själar som själva fått välja ut konversationer till det konceptuella samarbetet som ska visa hur rader med tecken på en dataskärm bygger upp en bild av en person. Bland de som medverkar återfinns skådespelaren, regissören och manusförfattaren Lena Dunham, skådespelaren Kirsten Dunham och systrarna Kate och Laura Mulleavy som står bakom modemärket Rodarte.

July

Det är inte första gången Miranda July använder internet som en plattform för sina verk. År 2002 startade July tillsammans med Harrell Fletcher Learning To Love You More – en sida där allmänheten uppmuntrades till att dela sina reaktioner på olika uppdrag tilldelade av skaparna. Efter sju år hade över 8000 människor bidragit till projektet med videor, foton, texter och liknande. Miranda July är även känd för filmer som Me and You and Everyone We Know och The Future.

Här anmäler du dig för att ta del av mailen som skickas ut genom We Think Alone. Varje måndag från 1 juli till 11 november dimper tematisk sammanställning av tio mail ned i inkorgen. Först ut är “an email about money”.

Victoria Machmudov