VICE + Ace & Tate advetorial

i Fredags publicerades äntligen en advetorial jag gjort tillsammans med VICE och Ace & Tate för ett tag sedan. Jag är så himla nöjd med hur den blev – både intervjun och bilderna är så bra verkligen! Så kul att få poséa som sig själv bortom min “bästa selfie”-posé på Instgram liksom.

Tänker att jag lägger upp de bilderna som finns tillgängliga här så får ni kika (om ni vill läsa intervjun så hittar ni den här).

Jag vid Sci-fi bokhandeln.
Jag vid Slussen.
Jag vid fiket Sturekatten.
Jag vid Bofills båge.

För några timmar sedan kom jag hem från Linköping, där jag alltså varit sedan i onsdags för att tillsammans med Elin stylea ca. 70 st ungdommar som gick nygårdsanna modevisningen i Vallastaden i lördags. Det blev sååå himla himla himla fint alltihoppa men tänker att jag lägger upp mer om det i ett samlat inlägg när både video och bilder finns tillgängliga.

Hoppas ni haft en toppen helg och får en toppen start på denna vecka! ♥

P.S. Saknar era kommentarer!!!

Hållbarhet ft. mat & mode i min vardag

Som somliga kanske vet har jag varit vegan i min kost i snart 2 år hela år, men under denna tid har mycket andra värderingar kring hållbarhet i vardagen spånat vidare parallelt.

En liten outfit bjuds på i detta inlägg också!

Här kommer min “varför-jag-blev-vegan“-historia så kort det går: efter att varit pescetarian, och sedan vegetarian i sammanlagt 2.5 år innan jag övergick till att “officiellt” bli vegan så kände jag verkligen att min kropp tycktes må så mycket mycket mycket bättre utan [kött obviously +] mejerier. Jag är självdiagnoserad laktosintollerant, speciellt när någon envis människa inte förmår att acceptera mitt val av kost. Sen hade jag verkligen ingenting emot att sluta äta ägg i samma veva då djurs + miljöns + min kropps bästa > äggröra.

Jag i nytt och gammalt.

Men, sedan alla år tillbaka har jag alltid haft ull och skinn i min garderob – vilket jag mer än gärna fortsätter ha idag. Missförstå mig rätt. När en talar om hållbarhet i garderoben är ull och skinn verkligen essentials – så länge en tänker långsiktigt och ror om dessa plagg rätt dvs. inte behandlar dem som “slit och släng”-kläder (typ köper asmycket på *insert vilken massproducerande kedja som helst* och låter det ligga i garderoben som skräp). Ull och skinn är värt att investera i, i det långa loppet, men som med allt annat bör det inte heller överkonsumeras.

När jag köper sandaler och höst/vinterskor blir det oftast i nyproducerat skinn. Är nogrann med att köpa skor med skinn i så hög kvalité som plånboken tål, då dessa skor garanterat kommer användas flitigt och förutsätts hålla flera säsonger framöver.

De senaste klädesplaggen jag har i skinn har jag köpt secondhand eller ärvt (t.ex. skinnjackor, skinnskärp och skinnkjolen på bilderna) – vilket ändå känns helt klockrent då (och endast då) jag snubblar på plagg i skinn som passar mig perfekt och dessutom har använts väl innan och fortfarande kan ge lycka i min garderob ett bra tag framöver.

Anser mig ändå väl medveten om djurs (för att inte tala om människors) oetiska förhållanden bakom diverse industrier, samt hur mycket nasty miljöpåverkan processering av animaliskt har inom dessa. Svarar gärna på frågan kring varför jag är vegan med “jag vill inte låta min kropp agera kyrkogård” – likväl vill jag egentligen inte heller att min kropp ska smyckas med dött så gott det går. Det finns redan nu mycket “skinn” som går under vegan (se Dr. Martens, HOPE, Ann-Sofie Back m.fl.). Men jag tänker och hoppas, att med de förutsättningarna vi har nu + den forskning som sker (speciellt inom nano-teknologin) – att vi inom snar framtid kommer kunna ta fram material som besitter samma (om inte bättre) hållbara egenskaper som skinn, minus liven som offrats för skinnet och minus den otroligt dåliga miljöpåverkan produktionen av nulägets “fake skinn” har.

Och för att avrunda detta inlägg med en sista punkt – 90% av de hud- och hårprodukter jag använder har stämpeln “cruelty free” på (mycket värd symbol att spana efter!). Förutom Lush som har massa gottigt så tipsar jag verkligen om det svenska märket “Maria Nila” som har suuupermycket gott för hår, rekomenderar framförallt deras inpackning som räddat mitt stackars sönderblekta hår för många gånger (ni hittar den här).

På bilderna bär jag en tröja från IVYREVEL (med koden “BADRIZIA20” får ni dessutom 20% rabatt på allt i deras onlineshop), skinnkjol från Myrorna & skinnskor från Acne Studios.

Precis som de flesta så lär jag mig massa nytt ständigt, speciellt inom detta ämne – är väldigt öppen för konstruktiva tankar, tycken och tips kring veganism och hållbarhet (kommentera supergärna)! Tycker det är viktigt att föra konversationer/monologer/etc. och göra det lilla man kan i livet (speciellt för den större helheten) sålänge det inte begränsar en själv och gör det jobbigt liksom.

Ta hand om varandra godingar ♥

September

Go’morgon/Go’dag på er alla från mig och en några dagar gammal + go’ selfie.

Just nu befinner jag mig i Eskilstuna hos min familj vilket jag kommer göra helgen ut – mycket mysigt och välbehövligt. September månad har so far haft skolstarten 100% i fokus då min utbildning verkligen inte “mjukstartat” whatsoever. Men nu i mitten av månaden kommer sidoprojekt och jobb utanför skolan att få ta plats – jag har nämligen en hel del sjukt roliga saker på g, dock kan jag inte spoila om alla atm. Men, projektet som står närmst på tur är nämligen ett tillsammans med det älskade klädesmärket nygårdsanna (som jag skrivit om här). Den 23:e september kommer de ha en stor modevisning i Vallastaden (i Linköping) som jag och Elin fått äran att vara med och stylea (!!!). Denna visning är dessutom den första visningen nygårdsanna gör på hela 9 år – det kommer bli så himla himla himla fint så om ni har möjligheten att ta er till Linköping och kolla – Gör det!

Ha en superfin helg så hörs vi mer inom kort!

Kramar ♥

“Making Others Mad” Vernissage

I torsdags var jag och Theo på NSFW‘s vernissage på 3:e våningen i Göteborg. Så himla cool och stämningsfull utställning så tips tips tips att svänga förbi den då den håller på fram tills den 3:e November! Här kommer lite mobilbilder på samtliga verk:

Vänstra bilden visar Miliitza Monteverde‘s video installation “Forest Fantasy” (2016) – Jag önskar ju så gärna att jag kunde animera avatarer som denna. Högra bilden visar Zara Zetterquist‘s målning “Her Bones” (2016).

På vänstra bilden ser vi Theo som halkade in på vernissagen en stund efter mig. Högra bilden visar en ytterst liten del av Linnéa Sjöberg’s vävda verk “Four Generations of Darkness” (2015).

Vänstra bilden visar Erik Thulén‘s “klädhängare” (?) från serien “Sincerely yours, Zae’elx” (2017). Högra bilden visar Zara Zetterquist‘s bild “Wolf II” (2017).

Vänster bild på selfie-pausande Patricia. Höger bild på Linnea Sjöberg‘s video installation “Dead Stars” (2008).

Vänstra bilden visar in-zoomad bild på Andreas R Andersson‘s installation “Sit Tight” (2017). Höger bild visar Erik Thulén’s kostym och armor i sin persona från serien “Sincerely yours, Zae’elx” (2017). 

 

Ni hittar NSFW här, och Facebook-eventet för utställningen här!