Mini-memoar me

I tisdags hade jag min sista föreläsning i en sjukt givande neurokognitions-kurs på Sahlgrenska – nu preppar jag inför hemtentan på den + en salstenta i Artificiell Intelligens. I slutet av denna månad får jag äntligen sommarlov. Så, mitt i detta tentakaos har jag åkt till Eskilstuna för att hälsa på min familj och få lite ro.

Eskilstuna är alltså staden jag vuxit upp i och bott i hela mitt liv förutom de senare åren jag bott i Göteborg. Har fortfarande famijen kvar här så åker hit så fort schemat tillåter, speciellt när jag behöver fokusera och samla mig lite extra.

Den här staden betyder så himla mycket för mig. Hade en sån sjukt lugn och fin uppväxt fram tills typ gymnasiumet som var en sån sjuk kontrast till det. Med risk för att bli lite för personlig på internet – gymnasieperioden var typ det värsta (men ändå bästa?) i mitt liv.

1 st gymnasie-Patricia i hennes flickrum.

(more…)

House of Dagmar x Vallgatan 12

Får så himla mycket feeling att blogga under kvällstid. Har mycket men mindre att göra i skolan för tillfället, men sommarlovet hänger verkligen i luften. Idag var det nästan 25 grader ute i Göteborg!

I onsdags gick jag på ett House of Dagmar event på Vallgatan 12 i Göteborg. Aldrig satt min fot där inne förens i onsdags, vilket är ganska märkligt då jag ändå gått förbi och hållt koll på dem i cyberspace.

Jag + färg = RARE sanning!

Hade på mig nya drömskor från Nike (AM97 i GOLDDD) och ny senapsgul drömklänning från House of Dagmars AW17 kollektion (som alltså firades in under kvällen) – match made in heaven (matchade till och med cavan)!

“:D :D :D”

Mäster-mingel fotograf Isabelle Båth levererar! I denna bild debuterar dessutom mitt leende här på bloggi – enjoy~

Levererar snygg x sneaky looks all the way.

Typ alla fina människor som var med ut förra fredagen var och minglade runt på eventet, så himla trevligt! Är en så sjukt hemma-kär och alldeles för bekväm människa – så att ha socialiserat typ varje dag i olika sammanhang dessa veckor är typ mer än vad jag gjort under hela vintern (har literally legat i ide lol)? Förutom en bio-date på söndag så tror jag denna helg kommer att spenderas hemma. Nästa vecka åker jag och hälsar på min familj i Eskilstuna!

puss & kram ♥

Babes och bravader

En vecka  bestånde av AI projekthets avrundades redan vid torsdagen och jag fick mig en välförtjänt långhelg! Här får ni en liten recap i form av riktigt kassa men riktigt cute mobilbilder! :’-)

Get you a girl who can do both ┌( ಠ‿ಠ)┘

I veckan hittade jag en secondhand som låg lite undangömd – och alla vet att de undangömda är de best ones amirite? Hittade i allafall denna rutiga klänning som jag bar i fredags (samt den kitchiga lille pedistalen i vitt bakom mig…)

Cozy cozy cozy ~

När selfiesessionen var ✓ så tog jag vagnen mot Vasa för att möta upp denna cutie dvs. Josefine, på lunch! Vi hann även med lite kaffe på ett sjukt trivsamt fik innan vi skiljdes åt.

Vit sand, mardrömsskor & espresso martini.

Efter detta åkte jag hem, bytte om och for iväg igen för att möta ännu en cutie, alltså Isabelle som var på besök i Göteborg under helgen. “Mysigt att smutta på ett glas vin och umgås lite :-)” är en SÅ classic Patricia-inställning innan VARJE körig utekväll inträffar.

Tydligen var denna helg typ enda helgen det faktiskt fanns massor att göra i Göteborg. Efter att ha suttit på uteservering med vit sand och druckit cava bar det iväg till FashionUp event för att se unga designers med fokus på hållbarhet ha modevisningar. När vi kom dit fanns det såklart gratis öl som kom att peppa mig extra mycket till att live-sända för första gången på Instagram… (och senare komma att förväxla min Instagram med Snapchat HELA kvällen och posta massa skämmigt R.I.P.)

Say cheese!

Sträckte ut min korta arm och försökte desperat få med alla kvällens babes i en och samma selfie. Så småningom såg någon snäll person the struggle och ville agera hjälte! … Tack!

Så, *trummvirvel* resterande dagar av min långhelg spenderades åt att återhämta mig hemma…

Hoppas ni alla haft en cute helg och får en lika cute start på veckan! Puss & kram ♥

Anime gal

Varför kollar du fortfarande på barnprogram Patricia?

Min lillebrors fråga får inleda denna post. Okej, så jag har så länge jag kan minnas kollat på anime, och så länge jag kunnat läsa har jag läst manga.

Så vad är anime? Vad är manga?

Anime och manga är lite två sidor av samma mynt – anime är animerad manga, då manga alltså (ursprungligen) är japanska tecknade/producerade serier, simply put.

Det är 2017 och tecknade serier behöver inte betyda barnprogram people! Är “The Simpsons” ett barnprogram? Nej! Är “Family Guy” ett barnprogram? Nej! …Tänkte inte riktigt att detta inlägg skulle bli en undersökning kring vad som kan/inte kan klassas som barnprogram. Tänker bara sort this out – Anime, likt andra serier och filmer har också olika genres. Anime kan alltså vara barnprogram men det kan och är så mycket mer, hear me out.

Eftersom att min tidigare post kring Kognitionsvetenskap fick så himla fin respons, och t.om. en önskan om att jag skulle göra fler listor (puss Elin) så tänkte jag att min andra lista här fick bli just om några av mina favorit anime.

Here it goes (again, länk till Imdb vid titlarna for u lazy bums like myself ♥):

(more…)