Harry

Jag tänkte berätta lite om familjens yngsta medlem, Harry. Det är nämligen ganska många som frågat om honom och kom på att jag kanske inte förklarat. Harry är min bror Hugos hund. Hugo bor i London vilket mamma och pappa också gör. Det är mamma som haft Harry när Hugo varit i skolan om dagarna men nu när Amelie är sjuk känner hon att hon inte kan ha hand om en busig hund med så Harry kom hem till Sverige tillsammans med familjen i somras och sen dess har han stannat här, med mig och ibland med min syster Ebba.

Harry är 3 år och 4 månader. Han är en blandras mellan en Bichon Frise och en Cavalier King Charles, det heter  Cavachon (tog mig 2 år att lära mig, i början sa jag bara “en vit fluffig hund”) Innan sommaren ville jag så himla gärna ha en egen Harry och började googlade den rasen eftersom han är så fantastisk, då upptäckte jag att det bara finns uppfödare i USA och England tyvärr.

Cavachon är allergivänliga, älskar att gosa, är lojala, supersnälla och beskrevs på en site såhär “If you want a small pet that will be an affectionate and loyal sidekick, a Cavachon might fill the bill.” Gud vad jag känner så med Harry, att han är min gulliga glada sidekick, jag har med honom överallt nu, på olika fotograferingar, möten, när jag ska reka locations, på så mkt det bara går. Blir typ ledsen när jag måste lämna honom.

-Harry älskar bollar mer än allt annat, jag kan stå och kasta den där himla bollen i timmar tills det inte är en boll längre och han tröttnar aldrig.
– En annan sak han älskar är att kissa på cyklar och motorcyklar, fattar inte vad det är med dem, är det däcken?
– Så fort jag går in i köket är han efter mig som ett skott och sätter sig vid mina fötter med tungan öppen och ser så himla lycklig ut. Så bra på att tigga.
– Jag misstänker att han är glutenallergisk för alltid när han ätit brödbitar i parken som folk lämnat åt fåglar så kräks han.
– Han älskar att lägga sig under saker, alltid när vi är hemma hos folk och tappar bort honom ligger han under en säng eller en soffa. Vill köpa ett cirkustält på ikea till honom.
– Han kan ett komando, inte sitt, kom, ligg, stanna utan HIGH FIVE. Skitbra. 

Han är helt tokig och han gör mig så himla himla glad varje dag. KOLLA LYCKAN I HANS ANSIKTE! Hans naturliga standardmin är typ glad/söt, hur underbart?

Jag hoppas jag alltid får ha Harry, jag var utan honom i 2 dagar för några dagar sen och hade sån ångest och mådde skit direkt. Han gör mig så lycklig fast saker är jobbiga.

Här är Harrys instagram om ni vill följa hans äventyr, men det gör en ganska mycket på mina instastories med hehe…

Menke

Jag fotograferade en ny artist för någon vecka sedan, Menke heter hon och hennes debutsingel Moln är en fantastisk tolkning av Karin Boyes dikt med samma namn.

Jag fotograferade henne på Bonniers konsthall några timmar innan hon skulle framföra sin debutsingel där. Jag kunde tyvärr inte stanna eftersom jag hade dubbelbokat mig men jag fick se filmer sen och det var så sjukt magiskt, hon spelade på glas, hur fint?

Senare kommer hon släppa en hel Ep där hon tolkar Boye, så coolt. Jag hoppas hon tolkar Du är min renaste tröst, det var min morfars favoritdikt.

Du är min renaste tröst,
du är mitt fastaste skydd,
du är det bästa jag har,
ty intet gör ont som du.

Nej, intet gör ont som du.
Du svider som is och eld,
du skär som ett stål min själ --
du är det bästa jag har.

 

Mitt fredags-fläng

Har en sån period där jag inte hinner med att avsluta saker innan jag börjar på nästa. Har typ 5 olika projekt jag håller på med samtidigt just nu. Är så himla dålig på att inte bli stressad av sådant.

I fredags började jag dagen med att redigera klart bilder från dagen innan och skicka iväg, sen gick jag hem till Cajsa för att fota henne för ett projekt vi håller på med. Hon började med att visa mig hur en tar en snygg selfie. Eller egentligen var det inte meningen att jag skulle se men är en en influenser är det ju ens jobb att ta selfies (b la) Sjukt egentligen.

den blev jättebra såklart

sen drack vi kaffe och hon förberedde för det vi skulle göra sen fotade vi i någon timme innan jag gick hem och fortsatte redigera FI bilderna ett tag.

på kvällen åkte jag till Debaser strand där deadwood firade 5 år och jag skulle fota lite i någon timme. Martin, Josefina och Hanna skötte listan och jag skötte fotandet.

älskar ju ballonger

jobbar/dricker öl

det fanns jackor en kunde låna till bilderna, fick 2 killar att låna resten hade typ redan deadwood eller skinnjacka, väldigt event-förberedda. Sen stannade jag lite extra innan jag gick hem och la mig i soffan och tittade på The Killing. Blir så himla mycket springande i mitt jobb känns det som, flänger mellan olika platser för att hinna sen snabbt hem och jobba den tiden som är över. Önskar mig en ateljé eller liknade är så trött på att jobba hemma. Ett litet studiospace. Någon som vet något? <3

GRANT

Fotograferade och intervjuade min fantastiska vän Carro aka Grant för ett tag sedan. Bilderna som vi tog till den intervjun ser ut såhär, lite mörkare en vanligt men jag gillart. Läs gärna intervjun här, vet inte om en får säga så om sina egna intervjuer men tycker den är asbra. Vi pratar b la om hur hon kom på namnet GRANT, att hon var med i Tove Styrkes musikvideo Mistakes och fick dansa runt i brudklänning en hel dag och dricka cava. Drömmen.