Barnvakt, misslyckade fågelräddare och en besatthet

I måndags åkte jag hem till två gullisar för att vakta medan deras mamma var på jobbet och deras pappa ville se fotbollen med kompisar. Lyckan att träffa dom <3

060A8600

Lykke var febrig och gosig

060A8608

Vilma var en pysslig prinsessa

060A8613

sjuka gullot, låg i min famn mest hela tiden

060A8616

förutom här när Vilma ville se ett program på netflix ” jag är lika bra på netflix som på att cyklad Bea” Tyckte det var en rimlig jämförelse förutom det faktum att hon ej kan cykla men ljuger att hon kan

060A8621

sen i tisdags var jag först hos psykologen, sen träffade jag Jonas, sen när Bettan slutade jobbet vid 16 mötte jag upp henne så promenerade vi till Humlan för en kaffe och glass, sen när vi satt där i gräset så lät det helt plötsligt duns, vi trodde först det var en kotte (från ett lövträd?) en rörde kotten på sig och det visade sig vara en fågelunge som trillat ur boet! Vi höll på att diskutera hur vi skulle göra för att rädda den, googla och så så kom vi på att vi kanske borde akta på oss så kommer mamman. Så vi satte oss på en bänk 7 meter ifrån, efter 30 sek kom en mås och svalde den hel mitt framför ögonen på oss… Chocken! Så dåliga räddare, så ska en alltså inte göra.

060A8625

Försökte tänka att måsen säkert adopterade ungen för att ta hand om den som sin egen men alla jag pratar med påstår att det var ren och skär kanibalism.

060A8658

sen har jag blivit helt besatt av papergarden boken, har extremt dålig arbetsmoral den här veckan pga bara sitter och pysslar med den. Har lim, pappersbitar, ståltråd och tejp överallt.

060A8643

Mamma säger att ” vill du pyssla som jobb får du jobba på dagis”…

Comments

  1. Jassi

    Ni gjorde helt rätt med fågelungen, alltså i det att ni inte gjorde någonting förutom att flytta på er. Fågelmamman skulle stött bort den om ni hade försökt “rädda” den (lyft upp till boet eller liknande) då människolukten sitter kvar på ungen vilket gör att mamman i nästan alla fall bara struntar i den eller kanske till och med puttar ur den ur boet själv, den hade alltså dött oavsett. Det bästa var att låta naturen ha sin egen (smått brutala) gång!

Leave a comment