Berry White – Presenttips 1

När snön började falla för några dagar sedan fick jag direkt massa idéer om saker jag ville göra, typ förpackningar/ julklappar kanske? Först var jag ju självklart tvungen att komma på något att baka med både vit choklad och bär för att kunna göra en etikett med Berry White. Ja jag bakade efter förpackningsidén, det är så jag bakar eller inte alls.

_60A4025

Det var ganska krångligt att komma på något många efterrätter med vit choklad är liksom sånna som en ej kan stoppa i en förpackning. Men tillslut fick det bli cake-pops! Har aldrig bakade det och var ganska roligt och pyssligt. Efter att ha googlat massa recept verkar det som en kan ha i precis vadsomhelst, eller nästa iaf. Jag gjorde superenkla pga var ute efter att få göra etiketten hehe.

Recept:
1 sockerkaka (ja jag köpte färdig,palla baka för att baka?)
100g cream cheese1 dl bär (kan uteslutas jag hade bara med pga Berry hehe)
150g choklad, jag använde vit som sagt
Strössel/nötter/valfri topping

Så, såhär gjorde jag alltså, jag blandade sockerkakan, cream cheesen och bären till en jämn smet, cream cheesen kan en använda lite på känsla, beror på hur torr sockerkakan är. Sen rullade jag smeten till små bollar, storlek beror på hur stora en vill ha dem såklart. Sen ställde jag in dem i frysen i drygt 30 min. Sen smälte jag chokladen i ett vattenbad på spisen, tog fram de frysta bollarna och spetsade dem med grillpinnar, sen var det bara att doppa dem i chokladen och strössla på strösslet och låta dem stelna i kylen. Ja det var lite kladdigt och idag är det strössel över hela golvet men det var kul. Cake pops brukar ju ha kvar pinnen men obviously kunde jag inte det för då hade de ej kunnat va i min förpackning.

Spara

Comments

  1. […] är tips 1 och […]

  2. […] Berry White […]

Leave a comment