Boktips: Underground

060A1501

Jag har läst klart Haruki Murakamis bok Underground. Den skiljer sig enormt från hans andra böcker eftersom han är en romanförfattare som hittar på fiktiva världar och den här boken helt är verklig. Inget är påhittat, allt hemskt som hänt i boken är sant.
Boken handlar om saringas attentaten i Tokyos tunnelbana den 20e mars 1995. Jag hade själv ingen koll på att det hänt eftersom jag var för liten då men när jag började läsa fick jag snabbt en klar bild av vad som hänt.I boken intervjuar han offer, anhöriga och sektmedlemmar som var med i den här sekten som utförde attacken. Jag tänkte att boken skulle vara tråkig i längden men flera hundra sidor samtal men icke, han är extremt bra på att återberätta och samtalen skiljde sig alla från varandra trots att de upplevt ungefär samma sak.

Jag läste boken för att jag läst allt annat av honom och hade inte alls varit beredd på att det inte var en drömsk, fin bok med parallella världar om inte Erik sagt det. Men som sagt jag gillade den massa ändå, den var spännande och hemsk och välskriven men bara så att alla Murakami fans är beredda på det(dvs no boobs, hehe skoja men det finns inga välformade bröst i boken, eller jo kanske men ej beskrivna!!!)

Jag läste boken i tunnelbanan i Sverige och i London och kollade mig hela tiden omkring efter misstänka människor med paraplyer. Haha så tips läs boken hemma eller på café.

Comments

  1. Lili

    Har inte läst den än men är verkligen sugen på det! Haha, inga välformade bröst… så otypiskt av honom! xD

  2. Vicky

    omg läser exakt denna exakt just nu också! hade letat efter den hur länge som helst (speciellt från norstedts som du har) men har aldrig hittat i sverige, hittade den engelska nu i portland iaf! yay!

Leave a comment