En guide till Midsommarkransen

Förra lördagen drog jag med mig Mattias ut till Midsommarkransen, eller jag drog inte, han ville med. Jag hade nämligen sålt in det så himla bra med att visa massa fina butiker på instagram. Har länge velat åka ut dit en helg och sightseea lite, en av affärerna jag ville gå till har nämligen bara öppet på lördagar.
Hade världens bästa dag. Det finns så mycket fint där och alla kvarter är så galet vackra. Det är som en helt egen liten värld. Bara någon station med röda linjen från stan.

När vi kom upp från tunnelbanan började vi med att gå ned till Bodilvintage. En superfin vintagebutik som säljer allt från inredning till kläder. Bodilvintage ligger på Svandammsvägen 15, vilket är gatan en kommer upp på från tunnelbanan.

Hehe kolla lilla pojken i hörnet <3

Bodilvintage är öppet ons-fre 14-18 och lör-sön 12-16
Hemsida<—
Instagram<—

När vi var klara gick vi snett över gatan till Vintage fabriken, som då även den ligger på svandammsvägen

De har ju ungefär allt. Posters, böcker, kläder, barnsaker, ny inredning samt vintage, sen kan en även ha sin möhippa där såg jag på deras hemsida!

deras logga/etiketter är så charmiga

Vintagefabriken har öppet tors-fre 12-18 och lör-sön 12-16
Hemsida<—
Instagram<—


Efter Vintagefabriken gick vi ännu längre ned på samma gata och hamnade i den här helt fantastiska butiken, nämligen Svenska Armaturer! Helt magisk!

De säljer alltså vintagebelysning med fokus på munblåst glas från småländska glasbruk

var.helt.såld.

även den här butiken ligger på Svandammsvägen, min nya favoritgata helt klart!

Svenska armaturer är öppet tors – fre 12-18 och lör-sön 11-17
Hemsida<—
Instagram<—

Vägg i vägg med Svenska Armaturer ligger en till fantastisk inredningsbutik, nämligen Dunke design!

De säljer modern industriell design och handplockade vintage prylar. Också en så himla fin butik. Många av affärerna kände jag att jag gärna skulle bo i, de var ju redan extremt fint stylade!

Dunke design ligger på Svandammsvägen 8 (såklart) och har öppet lör-sön 12-16
Hemsida <—
Instagram <—

Så sjukt fint väder hade vi med, det gör så mycket, vi gick bara omkring och var töntigt nöjda över hur fint allt var.

Vårt nästa stopp var 2 Little Spoons som faktiskt ligger på Vattenledningsvägen 42! Hör och häpna. Låt er ej luras av skylten, det har tidigare varit ett gammalt snickeri och den nuvarande ägaren tycker att det är så fint och vill gärna ha kvar det men det blir ju lite förvirrande.

Kolla vad fint! Butiken drivs av en engelskman som är väldigt trevlig och pratglad! Det är även han som designat de fina lamporna i butiken! Det är alltså en inredningsbutik som har det mesta inom inredning + barnsaker

Butiken är öppen tors-fre 11-18 samt lör-sön 12-16
Hemsida <—
Instagram <—

Sen gick vi vidare till butiken som endast är öppen på lördagar, nämligen Koffertmannen! Den här butiken ligger på Aprilgatan 6 och det är exakt som det låter, den här butiken inriktar sig speciellt på att sälja gamla koffertar!

De har även lite andra saker, som de skriver på hemsidan “kartor och kuriosa” Vi pratade med en tjej som jobbad där som sa att han som har det samlat på sig ungefär 200 koffertar genom åren. Galet!

Koffertmannen är öppet på lördagar 12-16
Hemsida <—
Instagram <—

Sen gick vi bort till Mimi Staafs möbelmakeri som jag velat besöka länge! Hela affären är ju typ fylld av pastell! Ligger på Vattenledninsgvägen 57

Där finns färgglad inredning, vackra prints, tvålar och crèmer, saker för skrivbordet, kuddar, möbler, vaser, mjukisdjur, och allt extremt fint ordnat. Ja, jag vill bo i den här butiken med.

den gula dörren här <3

Mimmi Staafs möbelmakeri är öppet Tis-fre: 11.00-18.00 samt lör 11.00-16.00
Hemsida <—
Instagram <—

Sen avslutade vi midsommarkransen besöket med att gå tillbaka till Svandammsvägen och äta sushi på Zugoi sushi, det är en av kockarna som tidigare jobbat på Tezukuri i Hammarby Sjöstad som har det. Sushin är fantastisk!
Har öppet alla dagar från 11 på vardagar och 12 på helgen fram till 21 på kvällen.
Hemsida <—

Tack för sällskapet!

Annat bra som ligger i Midsommarkransen området är:
Tellus blommor på Vattenledningsvägen 48
Koloni som ligger vid Telefonplan men som är meganära midsommarkransen. De serverar ekologisk superbra mat, ligger på Telefonvägen 22. Finns ju även numera på Biblioteksgatan, Saltsjö-Duvnäs och Skansen.
Tellus bio är en supermysig gammal biograf, känns lite som Zita och Biorio, de har även ett cafe, ligger på Vattenledningsvägen 46.
A.b.cafe är världens finaste lilla cafe som även det ligger vid Telefonplan, de serverar gott kaffe och fika och har även god lunch.

Nalle och Kroppkakan är en restaurang som serverar Kroppkakor! Ligger på Svandammsvägen 41 och går inte att missa pga världens finaste skylt!
Klingborn & Co är en “Smörrebrödsbar” med alltså massa olika smörrebröd! Ligger på Vattenledningsvägen 63
Ett Skafferi är ett fik med frukost och lunch, ligger precis vid Svenska Armaturer och Dunke design, på Tegelbruksvägen 4

Världens finaste område ju. Men som ni kanske märkte är många av butikerna enbart öppna från tors så kanske är en helgutflykt en smart grej!

Comments

 1. Sara

  Tack Beata för att du så härligt delar med dig av ditt besök i vårt område. Varmt välkommen åter! /Sara på Dunke Design

 2. Alma

  Åhh så bra guide!! Jobbar vid telefonplan med typ aldrig undersökt området trots att man är i krokarna varje dag. Tack!

 3. Maja

  wow alla lampor! Så himla snygga. Vill ha allihopa!

 4. Jessica

  Svar på din kommentar i min blogg: Jaa precis :) Kan tipsa om “Allt kommer bli bra” av Lisa Ewald om du inte har läst det (i seriealbum-väg). Och “Det finns ingenstans att fly” av Ester Eriksson, känner på mig att du kommer gilla den. Även Bim Eriksson – “Det kändes lugnt när mina känslor dog”. Förresten så är det konstrunda i Midsommarkransen 1-2 april om jag inte minns fel. Man hämtar en karta på tellus och går runt till olika ateljéer och butiker som har öppet och så kan man passa på att äta lunch på t ex Kalaskransen mittemot tunnelbanan i Midsommarkransen. Mysig liten utflykt!

 5. Bilbo Lantto

  Hej. Jättebra guide till Midsommarkransen. Liten detalj bara, Telefonplan ligger i Midsommarkransen (jämför med att Stureplan ligger i stadsdelen Östermalm)
  :-)
  Mvh Bilbo Lantto

 6. Jessica

  Åh vilken härlig guide, Beata! Jag bor i Midsommarkransen och går förbi dessa ställen nästan varje dag på min promenad. Telefonplan hör också till Midsommarkransen, likaså där vi bor. Det är större än man kan tro :) Och Aspudden är också bara ett stenkast därifrån om man promenerar, där finns en mysig bokhandel man kan fika i, Vinterviken, pittoreska gator osv. :D tror du skulle gilla den bokhandeln om du inte har varit där. Kul att du fick med så många fina tips, ska dela den i Midsommarkransen-gruppen på fb!

Leave a comment