Fondazione Prada

Andra dagen i Milano började kring lunch, vi låg minus på sovkontot så vi försökte ta igen det men herre vad svårt det är när sängen är lika mjuk som en träplanka. Trodde inte jag var känslig för sådant alls men tydligen är jag en mjukis.

Efter två koppar kaffe och frukost begav vi oss ut i verkligheten. Ser ni vad Milano-isk (egen böjning) den här bilden är??

Vi har fortfarande inte vågat oss på kollektivtrafiken här så vi knatar med google maps. Är extremt ohållbart pga våra svaga kartläsningsskills + att en kan inte gå genom hela Milano konstant. Idag är kanske dagen vi ska erövra Milanos spårvagns och tunnelbanesystem men i torsdags då gick vi i 50 min till det här guldhuset! Fondazione Prada!

Såhär står det på deras hemsida “Fondazione Prada is dedicated to the creation of art exhibitions as well as cinema, photography, philosophy, dance and architecture projects”
Det är alltså någon typ av konsthall och sen har de även en suuuperfin restaurang/fik skapad av Wes Anderson himself!!!
Hur ni hur Wes-igt?

Cafét heter Bar Luce, kolla deras hashtag på instagram, eller platsen alltså it´s so pretty!

så extremt charmig miljö, personalen måste vara så vana vid att alla fotar allt.

till och med trappan ned till toan var fin liksom

menyn var dock uppbyggd kring gluten, som det mesta andra här i Milano, eller ja antagligen hela Italien. Det serverades varma och kalla mackor samt bakverk. Inget var glutenfritt så himla tråkigt. Tillslut var det en servitör som sa att vi kunde få en tallrik med skinka och mozarella samt riskakor. Börjar verkligen tröttna på att aldrig tåla något här.

sen vi avslutade med en varsin kaffe, de kanske inte är så bra på glutenfritt men de är ju fantastiska på kaffe

kände lite att jag kunde sitta där och njuta av hur fint det var förevigt om det inte hade varit för att det började komma sjukt mycket folk samt att personalen ej var megatrevlig. De kändes irriterade över att varken jag eller Andrea kunde äta gluten men vad ska vi göra? Jag föddes så för 28 år sedan innan alla började låtsas vara gluten och Andrea fick det när hon var kanske 10 pga hon har diabetes och diabetiker får ofta glutenintolerans med efter ett tag. Vet inte varför vår andra bror med diabetes har också det (som tur är fungerar det inte tvärtom, att jag som gluten enkelt kan få diabetes) (( sorry för rant))

jaja, kaffe var de som sagt bra på

och miljön var fantastisk

grönt och rosa kan vara min favorit färgkombo just nu efter rosa och rött <3

sen gick vi ut förbi guldhuset igen. Vi gick aldrig in i själva Fondazione Prada för det fanns ingen utställning som lockade just nu. Kanske nästa gång jag hälsar på Andrea här.

Holla! Eller vad säger en i Italien? (google translatade, var ju ofc Ciao!)

So so so pretty! Starkt Milanotips från mig till er, och kom ihåg, är du glutenintolerant, ät innan eller ät riskakor där…

Comments

  1. Patrik

    Så mysigt det ser ut! Och fint!

Leave a comment