Granada – byn i bergen

Jag tänkte att vi skulle fortsätta på Spanien-resan! Efter det besöket vid den rosa sjön så satte vi oss i bilen igen och åkte in mot själva staden Torrevieja för att hitta något att äta till lunch!

jag hittade grillad fisk med sallad

och Mattias hittade pizza

sen var det dags att sätta sig i bilen igen för att ta sig igenom resans längsta etapp, gud vad segt det är att bila efter ett tag, jag ville bara vara framme. Underhöll mig genom att fota, läsa, lägga upp saker på instastories, störa, sova men det var ändå segt.

ca 4 timmar senare var vi framme i en bergsby som heter Granada  

med megatrånga gator, fattar inte att vi tillslut lyckades komma fram till där vi skulle bo utan att krocka med någon/något eller möta en bil/ fastna etc

alltså det var så varmt när vi kom fram, 30 grader, det första jag ville att vi skulle göra var att gå och köpa vatten

så vi gick på upptäcktsfärd genom staden/vatten jakt

så sjukt vacker stad och vädret var galet

detta är den superkända borgen Alahambra som en tydligen måste köa till i flera timmar för att komma in. Han som hade hand om där vi bodde rekommenderade att vi skulle åka dit vid halv 5 på morgonen samma dag vi skulle åka, jag kände – nej.

vi hittade vatten + vin! och satte oss och kollade på borgen ett tag istället

innan vi promenerade vidare. Granada var också en sådan stad som vi bara skulle sova i en natt så vi ville hinna se lite iaf.

trånga gator överallt

värsta fina motljuset och en Mattias sittandes mitt på gatan

när klockan började närma sig 21 var båda ganska hungriga + kände av alkoholen pga värmen och inte så mycket mat så vi gick på matjakt (skitsmart att gå neråt hela tiden då behövde vi ju gå upp på vägen hem när en var megatrött och sovig…)

vi hamnade på ett turistställe som hade både sangria och paella och eftersom vi varit i Spanien i typ en vecka utan att smak det än så kände vi att det var dags

spanska snacks

och spansk mat, den var helt ok, lite smaklös men jag var så hungrig att jag inte ens orkade pilla bort ärtorna
(jag hatar ärtor)

sen fick vi höra att Alahambra precis hamnat utanför listan “världens 7 underverk” och kom på att vi inte hade någon koll på vilka dem var så vi började googla och kände oss ganska dumma. (Försöker minnas dem nu men har glömt igen) Det finns både nya och gamla, very confusing!

Comments

  1. Ellen

    vill utomlands nu direkt när jag ser de här inläggen!

Leave a comment