Intervju med Marlene

Geniet Marlene släppte sin senaste singel “Miss You A Little” häromdagen så jag passade på att fråga om jag fick göra en liten mini-intervju, och det fick jag!
Foto: Kitty Lingmerth
Det är inte varje dag en släpper en singel, hur känns det? 
–Det känns så himla himla kul och mäktigt, skitnervöst och aslugnt på samma gång! Jag tycker liksom själv att ”Miss You A Little” är min bästa låt hittills så jag känner mig väldigt trygg med att släppa den, men jag vill just därför att alla verkligen ska få höra den! Det vore lite trist om den totalt gick förbi alla eller att ingen kände nåt när dom lyssnade på den… för det gör ju jag. Men det är väl bara klassiska release-känslor tänker jag…
Du nämnde att den här låten är väldigt speciell för dig, på vilket sätt?
–Den skrevs faktiskt för ett par år sen och den har följt mig sen dess. Varje gång jag lyssnat på den så har jag typ börjat lipa och känt nån slags extrem känslostorm, så jag har bara väntat på rätt tillfälle för att släppa den, och nu kändes det rätt. Jag grät när jag spelade in sången i studion, så den är väldigt laddad för mig och betyder helt enkelt mycket.
Foto: Pete Zahut
Du är just nu i LA (igen!!!) vad gör du där hela tiden?
–Well, just nu är jag faktiskt i New York! Jag flög från LA och hit i helgen för att göra promo för singeln här nu i veckan. Mina managers bor annars i LA så jag åker dit så att vi kan jobba ihop lite mer fokuserat. Vi gör ju i stort sett allt själva eftersom jag har mitt eget label och då är det vi som är teamet som ska få allt att hända, helt enkelt. Det är svinmycket jobb inför en release och att över huvud taget vara independent artist, kan jag meddela! Men det är så jäkla mäktigt också, även om mycket tid går åt till. Annars har jag sessions där med olika folk och jobbar på nytt material till mitt album och går på möten. Jag headlinade också min första LA-spelning på ett legendariskt ställe förra veckan som heter Bardot, och det kändes ju väldigt mäktigt. Det finns så mycket för mig att göra i USA nu, eftersom jag fått ganska mycket intresse från just därifrån med mina senaste släpp så jag försöker åka dit med jämna mellanrum…
 
Är du big in america? 
–Haha, nä det kan man då rakt inte påstå… Men förutom Sverige så är det faktiskt USA det land som lyssnar mest på min musik! Så är jag big in Sweden, vilket jag inte ens är, så är jag väl almost big in America haha.
Har du gjort någon rolig trendspaning? Har det kommit något nytt i stil med cronut eller snowga (yoga + snö tydligen)? 
–Dom verkar precis ha upptäckt smaksatt, kolsyrat vatten! Alla snackar om La Croix (som dom såklart inte ens kan uttala rätt) och då känner jag bara att -kom med nåt nytt gänget.
Viktigaste frågan, har du varit på museum of icecream?
Sjukt nog inte! Jag som dessutom ääääälskar glass mer än livet själv, och då älskar jag livet extremt mycket. Men det har inte funnits nån tid till såna roliga äventyr. Jag har inte haft en enda dag den här resan där jag kunnat hitta på nåt lite extra kul, utan jag har bara jobbat dygnet runt i stort sett. Men det är ju därför jag är här, så det är liksom av rätt anledning jag inte varit där än. Men nästa gång måste jag dit!
Lyssna på Miss You A Little HÄR

Leave a comment