Killgissa, serieotrohet och plogga.

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på en liknande årssammanfattning som jag gjorde förra året. Inspirerad av historieätarna fast liksom för nutid. Många saker är ju samma som förra men jag ger det ett försök! Är som sagt ingen expert detta är helt mina egna iakttagelser :)))
Jag undrar, när vi ser tillbaka på år 2017 om 10 år om sakerna vi gjorde, åt och hur vi klädde oss var helt sjuka?

Mode: BASKERN! Som Flora nämnde på instagram så sålde hattbaren 3000 st på en vecka. Det är många baskrar. Sen har det varit mycket magväska, och vanlig mössa, nej beanie heter det ju nu. Den färgglada fuskpälsen i pastell, rosa, blå eller leo. Lugg! Alla klippte någon slags lugg i höst. Off-shoulder tröjor. Fortfarande mycket sport och 90-tal. Dunjackor och nätstrumpor. Snabba glasögon! 

Mat och dryck: Bowls och ramen är ju fortfarande lika poppis. Avokado, fikon, ostron, kål (kale) tacos i alla dess former, sötpotatispommes, sushi, pocherade ägg, och pizza likaså. Dock verkar många av de redan trendiga rätterna utvecklats typ som acai bowlen med blå spirulina som färgar maten like a unicorn. Avokadon blev rosor och pixeliserade ( heter det så?) Mat pimpas med ätbara blommor. Jag har själv ätit sushiburger.
Drycken komboucha har jag sett jättemycket på sistone, det är fermenterat te… sen såg jag mycket cold brew kaffe i somras. Apropå sommaren så kändes det som den sponsrades av campari. Alla event alltså.

Årets pokemon: Fidget spinnern (även ett nytt ord i ordlistan numera) Sen kom även slime men blev inte lika stort. Är typ lite äckligt med allt gegg som kan fastna i gegget. 

Serier: GOT, och Stranger Things som förra året sen känns det som The Crown, Big little lies, 13 reasons why, Skam, Riverdale, Mindhunter, Twin peaks.

Inredning: Sammetssoffor och sittpuffar, gärna i mörkblått eller rosa. Gröna växter som palmer, monstera och fikus, sen snittblommor som eukalyptus, tistlar och orkidéer (snippversionen). Guld, blått, grönt och brunt. Tavelväggar och neonskyltar eller figurer.

Instagram: Sheetmasks och ansiktsmasker! Everywhere I look. Har ni sett de med snigelslem från Korea? ska tydligen vara bra för glowen! Sen är det som vanligt mycket yogisar och frukostar som ser ut som konstverk. Avokado, plantor, closeups på snyggt smink. Jättemycket förlovningar, bröllop och bebisar kändes det som i år. Sen mycket resefoto som en blir skitavis på, Norge och Marocko har jag sett massor av.

Övrigt: #metoo, Ikea trenden, Beyonce, Little Jinder vs Camilla Läckberg, Selena Gomez, “Jag har inte mördat någon” – Martin Timell, samtyckeslagen, bojkotten av bokmässan, vi fick nya pengar och jag har fortfarande inte koll på hur de ser ut, Trump :((((, Mikael Nyqvist, Rickard Wolf och Margareta Ribbing avled.  Bodil Batra föddes – David och Anna Kindberg Batras valp —> https://www.instagram.com/bodilthebae/

Den här bilden på Beyonce blev även årets mest liknade bild, inte så konstigt kanske.

Här är den årliga listan över nya ord som hamnar i svenska akademiens ordlista. Nedan följer några favoriter.
– Killgissa: påstå något på ett sätt som gör att det verkar som om man vet vad man pratar om fast man egentligen bara gissar. Borde hamnat i ordlistan för länge sedan!
– Plogga: jogga samtidigt som man plockar skräp, oftast i grupp. (What?)
– Poddtaxi: litet eldrivet fordon som används som taxi
– Sekundärkränkt: upprörd av en kränkning riktad mot en annan person
– Serieotrohet: det att se ett avsnitt av en tv-serie utan att ens partner, som följer samma serie, får vara med. Mitt absolut bästa nya ord!

Det var 2017! Kommer ni på något mer så fyll gärna i! Måste glömt hur mycket som helst men ett år är långt och det är svårt att komma ihåg allt :)

 

Comments

  1. Johanna

    Riktigt bra! Men slimen slår fan fidget spinner ändå o är fortfarande stort bland kidsen! Och musically.

  2. Jenny

    Nickade igenkännande genom hela listan. Bra sammanfattning. Och det här var väl dessutom året då vi tog i med hårdhandskarna mot plastpåsar. Tygpåsar ftw!

Leave a comment