Krympplast

Något jag varit sååå himla sugen på att testa länge är krympplast, en plast man kan rita på/skriva ut på (alla plaster kan man inte det) sedan värma i ugnen så krymper plasten ihop och blir tjockare och hård! Ett superbra pyssel som gör att man enkelt kan göra halsband, örhängen, pins!

_MG_2220

jag skrev ut lite olika motiv, det sitter inte superbra så helst ska man inte peta på färgen och direkt när de är klara+ har svalnat borde man ha lack på!

_MG_2222

iaf jag klippte ut motiven och la på bakplåtspapper

_MG_2228

dock fattade jag inte det av instruktionerna på pappret för det stod nämligen 130 grader i 3-4 min, efter 4 min såg allt mitt ut såhär…inte kul

_MG_2230

men tydligen om man låter plasten vara klar längre i ugnen typ 7 min, då viker den ut sig igen och blir platt! puh

_MG_2234

så jag gjorde om

_MG_2237
_MG_2244

och dom blev platta!

_MG_2251

superkul pyssel och väldigt bra för julklappar! Finns bla att köpa på panduro

_MG_2254

sen kan man pimpa dom eller bara låta dem va, men glöm ej att lacka

_MG_2257

Finns bra videos på youtube och man kan säkert googla instruktioner om man är osäker, typ vilka pennor som fäster osv! <3

Comments

  1. Klara

    Men åh, nu fick jag en flashback till fritidsklubben, för där pysslade vi med sådant. Det hade jag alldeles glömt! Jättekul, ju!

  2. Sara

    Vad coolt! Enhörningen är ju fenomenal!

  3. sara

    krympplast är bäst!! ska göra julpynt stt hänga i granen av det tänkte jag. en bra grej om en vill göra hål att hänga i är vanlig hålslagare för hålen krymper ju också och blir perfekta efter en stund i ugnen! tyckte underklädespersnerna här var så himla fina!

Leave a comment