Män visar kuken för mig.

Jag hade inte hört talas om den här boken förrän jag råkade snubbla in på författaren Caroline Hainers instagram. 10 minuter senare stod jag på pocketshop med boken i min hand. Jag har inte haft någon läsro alls de senaste månaderna men den här tilltalade mig och passade på att läsa den nu under julen.

Titeln, Män visar kuken för mig anspelar på boken Män förklarar saker för mig av Rebecca Solnit. Boken handlar om det ständigt aktuella ämnet dicpics. Män som skickar bilder på sina snoppar till kvinnor som inte bett om att få en bild på en snopp rakt i ansiktet.
Författaren vrider och vänder på hur avsändarna och mottagarna uppfattar/reagerar/agerar kring detta. Hon berör ämnen som porr, exhibionism, uppvaktning, potens, konst och kommunikation etc. Hon pratar om tinder och andra dejtingsiter, dokusåpor som paradise hotell. Att en snopp är en symbol för makt eller status medan att en fitta inte är det. Hur män blir kränkta när de ej får svar på bilden kvinnan ej bett om.
Hon berör ämnen som viagra, kukmätning, hur många företags loggor bildar en penis ( det finns en tjänst som illustrerar dem så) att om vi skulle se all porr som finns på internet skulle det ta 173 år för en person och mycket mer.

Den här boken om någon visar hur extremt sjuk och ojämnställd värld vi lever i. Något som de flesta redan är väldigt medvetna om men när en får det i skrift såhär allt på en gång blir det en chock. Igen. Saker som jag själv känner igen att ” det är nog mitt eget fel” Det är aldrig det. Herregud Beata.

Jag tyckte att det var extremt intressant för är det något jag ofta undrat över så är det varför skickar killar bilder på sina snoppar till främmande kvinnor? Jag vet ingen tjej som skickat en bild på sin fitta till någon den ej känner? Det är så kränkande att jag inte finner ord.

Läs läs läs!

Comments

  1. Jeanette

    Jag hörde författaren bli intervjuad av i Kakan Hermanssons podd Under huden och fick nys om att den boken fanns. Den står verkligen högt på min lista på böcker att läsa!

Leave a comment