Monthly makers – papper

Jag har haft ganska mycket att göra på sistone, och i torsdags slog det mig att “shit det är bara någon dag kvar till 25e” alltså datumet då den här månaden monthly makers ska vara inne. Den här månaden var det ju papper som var tema. Och jag har faktiskt en dag på mig kvar, men för att vara helt säker på att ha något att visa upp, gjorde jag en bokstävsgirlang innan skolan. Jag har länge velat ha en sådan så det kändes ganska perfekt att passa på att göra en nu. Vet att det inte är ett superkul pyssel, men får se om jag hinner knåpa ihop ett till!

_MG_3200

Jag ville ha citatet “puss och gonatt” att hänga ovanför sängen, för vi har alltid sagt så i vår familj när man ska sova, typ skrikit i trappan till upp eller ned våningen till alla syskon “PUSSOCHGONATT!!!!!” hehe, kärleksfullt.

_MG_3204

Först visste jag inte vilken färg jag skulle ha bokstäverna i, så jag testade med mönstret jag gjort till vår parfymförpackning (inlägget under) och tyckte att det blev himla fint, lite annorlunda. Så jag körde på det.

_MG_3206

först skrev jag ut texten på lite tjockare papper, sen klippte jag runt alla kanter och skar ut med min papperskniv på de bokstäver som behövde det

_MG_3207

sen plockade jag fram guldsnöre som jag hade kvar sen julpysslet

_MG_3210

och använde tejp på baksidan för att fästa bokstäverna

_MG_3214

sen hängde jag upp det ovanför vår säng

_MG_3217

jag gillar det, man kan ju köpa bokstäver eller färdiga citat i affären men sånt känns ju onödigt när det är så kul att göra själv!

Comments

 1. […] Maria, Matilda, Hanna, Silje,Jenny, Camilla, Beatrice, LisaMarie, Kreater Malin, Beata, Hanna, Sara, Anna, Jess, Emmy, Annica, Sara, med nål och tråd,  Sandra, Anna, Hanna, Lovlilett, […]

 2. x-handarbete-pyssel

  Snyggt och personligt!
  Och så fint sätt att bevara minnet!
  Kan väl ändå inte bli bättre?!

 3. Heidi

  Jag älskar den! Så kreativt och fint! ^^

 4. Klara

  Åh, vad fin! Bra ju att göra en sådan girlang själv med, för då kan man ju skriva något som passar en perfekt.

 5. Sandra

  Knasig du är som nästan ursäktar dig när den är helt fenomenal! Hade mer än gärna haft en sån hängandes över sängen men tror att jag skulle haft två katter hängandes i den i så fall ;)

 6. Jessica

  Åh men himla fint! Och verkligen en sån grej som är bättre att göra själv, för liksom 1) kul aktivitet 2) kan få den att passa en personligen och påminna en om fina minnen. WIN WIN.

 7. Mikaela

  Tycker inte det är det minsta tråkigt, fint däremot! Och kul med mönster på pappret!

 8. Alicia

  Ååh, super! Jag tycker mycket om girlanger med vimplar och bokstäver och garnbollar och vad som. Det är något visst med stämningen de genererar – lite fest mitt i vardagen. Och i det här fallet en fin påminnelse om ett värdefullt minne hemifrån. Min mamma har en skeppsklocka i mässing hon slår i när det är dags för mat samtidigt som hon ropar “Jolijolijolijoli”. Oklart hur såna här traditioner uppstår.

 9. Anna María

  Det behöver ju inte vara mer komplicerat än så. Fint och enkelt! Jag gillar det.

Leave a comment