Utflykter i Stockholm!

Jag älskar ju utflykter och att hitta på saker, därför har jag samlat en lista här nedan med mina bästa utflyktsmål kring och i Stockholm, hoppas ni gillar!

Blå Lagunen

060A5407
060A5423

Den blå lagunen ligger på Ekerö utanför Stockholm, det är precis så fint som det låter. Vattnet är helt magiskt och runt omkring är det sand överallt så det ser ut som en öken. Det går att bada men lika fint att åka dit vilken årstid som helst bara för den vackra platsens skull!
Det enklaste är att ta sig dit med bil, bussarna på Ekerö går i princip aldrig.

Bergianska Trädgården

060A6359
MG_0084

Älskar växthus! Vem gör inte det?
Bergianska trädgården är världens finaste utflyktsmål, har varit där alla årstider. Där finns två växthus, det största heter Edvard Anderssons växthus och byggdes om för något år sedan men nu är det öppet igen, sen finns det ett litet som heter Victoriahuset som endast är öppet mellan maj och september.
Bergianska ligger vid universitetet så enklast är att åka tunnelbanan dit och sedan promenera. Sen får en inte missa deras fina café, bara fika eller äta lunch! Mysigaste fiket i stan ( dubbeltips, bredvid bergianska ligger plantagen där en kan köpa billiga blommor påvägen hem)

Carl Eldhs Ateljé

060A4372
060A4404

Ligger i Bellevueparken och närmsta t-bana måste nog vara odenplan och sen att promenera. Förutom växthus älskar jag vita statyer, hehe. Carl Edhls ateljemuseum är skulptören Carl Eldhs gamla atelje som idag är ett museum. Öppet tisdag till söndag mellan 12 och 16 och kostar 70 kr för studenter och 80 kr för vanliga!

Rosendals Trädgård

060A3615
060A3638

En fin trädgård men café och butik som ligger på Djurgården i Stockholm, enklast är att ta spårvagnen och hoppa av på slutstationen sen promenera genom skogen. Också ett himla bra fikaställe om en är sugen på en extra mysig fika i en fantastisk miljö.
Där finns växthus, en stor äppelträdgård, en plantbod, självplock, de har även skördefest och kurser ibland!

Ulriksdals Slott

060A3387

Känner mig lite som en gammal tant (eller ganska mycket) men statyer och fina trädgårdar <3
Ulriksdals slott ligger i Bergshamra och tillhör de kungliga slotten, där finns en gigantisk stor och vacker park att hänga i och typ picknicka, sen finns ett café och ett Orangeri! Det är där bilden ovan är ifrån, orangeriet kostar 60kr att gå in i men det funkar lika bra att bara hänga i den vackra trädgården!

Rosenhill

060A5374

Rosenhill ligger också på Ekerö, bäst tar en sig dit med bil. Det är en gigantisk trädgård med café, butik och musteri. Alltså bildgoogla för det är så fruktansvärt fint där, här tex finns fina bilder, här med. En perfekt dagsutlykt, kanske bäst lämpad för sommaren.

Zetas Trädgård

060A5673
zetas

Ok blir ju mycket trädgårdar men de är så fina! Zetas handelsträgård ligger vid kungens kurva, där finns ett superfint café, möjlighet att köpa växter och annat växtrelaterat, ibland har de även marknader, förra året var jag där i slutet på september på deras höstmarknad, verkligen att rekommendera, supermysigt.

Millesgården

060A4882
060A4890

Millesgården som vi ju besökte häromdagen ligger på Lidingö, enklast tar en sig dit med tunnelbana till Ropsten och sen en buss som går på 4 minuter. Carl Milles var en skulptör och Millesgården är ett museum, en konsthall och en skulpturpark, det finns även möjlighet att fika och äta där. Det var lite dyrt, 150kr för vuxna och 120 för studenter.

Drottningholm

060A7012
060A7060

Drottningholm är också bara en fin utflykt i sig, jag var där i höstas och då åkte vi tunnelbana till Brommaplan och sedan en buss men min kompis Alex åkte dit i somras med ångbåt! Det skulle jag verkligen tipsa om nu när det faktiskt är sommar. Båtresan tar ca en timme och det finns restaurang ombord, kan tänka mig att det är skitmysigt när det är fint väder.
Vi var bara utanför slottet i trädgården och så men tror att det ibland är öppet för visning vissa delar!

Koppartälten i Hagaparken
Ser ut som fina cirkustält! Perfekt utflykt på sommaren att picknicka i parken och ta en titt på cirkustälten! Ligger i Solna och det finns även café och restaurang där! Sen har jag även sett att folk gifter sig där, måste vara så himla fint.

Skogskyrkogården

060A5540
060A5547

Ligger vid tunnelbanestationen skogskyrkogården (hehe genious) Låter kanske inte så kul med en kyrkogård men det är så sjukt vackert och känns inte alls som en kyrkogård. Det är öppet dygnet runt, året runt och tror absolut det är finast på kvällen i solnedgång. Bildgoogla för det är så oerhört fint. Ett tips är att åka dit på alhelgona när det lyser precis överallt där.

Vinterviken
Här finns en superfin badplats, vacker natur, ett trädgårdscafé där en kan fika och ibland hålls event där typ mysiga konserter och så.

Saltsjöbadens frilufsbad
Är ett superfint utomhus bad med bastu och en restaurang. Badet består av Mellanbadet, Dambadet och Herrbadet. Jag har aldrig själv varit där men ser så himla fint ut. Bildgoogla!

Fjäderholmarna
Vid slussen går båten ut till Fjäderholmarna, det tar 25 minuter och att åka båt är ju en mysig grej i sig! Dit kan en åka och bada, äta lunch/middag/fika, kanske gå på whiskeyprovning, sen ibland har de även standup och annat där.

MG_8086
MG_8119

 

Comments

 1. […] Beatas tips om utflykter i Stockholm. […]

 2. Isabelle Pedersen

  Så fint! Och fick megamycket längt till Sthlm nu! <3

 3. Sandra Leone

  Längtar ju massor till Stockholm nu! Vill verkligen besöka Carl Eldhs Ateljé någongång. Det verkar vara så orimligt fint.

 4. Embla

  åh, stockholm <3 och rosendal trädgård är så fint !

 5. Klara

  Så himla många roliga utflyktsmål ju, superbra inlägg! Hoppas jag får chansen att ta en tur till Stockholm snart :)

 6. alex

  Skogskyrkogården är aaasfint! Min morfar ligger begravd där <3

Leave a comment