Vivian Maier

Visste ni att kulturhuset är gratis på måndagar? Alltså utställningarna som kostar? Had no idea men tydligen är det så så i måndags passade jag och Mattias på att se en superfin utställning av fotografen Vivian Maier. Jag som inte ens gillar gamla svartvita bilder i vanliga fall tyckte att utställningen var superfin. Ni måste läsa texten om utställningen här, så fantastisk historia.

060A4457

har nog aldrig varit i galleriet högst upp i kulturhuset, tänkte verkligen på att jag gillade lokalen och hur de placerat de temporära väggarna. Alltså fatta kul att bygga en utställning, kanske något en kan jobba med… :)

060A4464

dagens sällskap som berättade för mig om utställningen och historien om Vivian

060A4459

några av hennes 120 000 bilder (ja det är sant helt stört)

060A4466

hon fotade ofta självporträtt i speglar därför hade de hängt upp små speglar att fota i och hashtagga #vivianmaiersthlm, ganska kul idé

060A4469

från en som i vanliga fall ej uppskattar gamla svartvita bilder: Gå och se den här utställningen den var sååå fin och kvinnan hade verkligen humor!Garvade flera gånger åt ögonblicksbilder hon lyckats fånga.

Comments

  1. Kaneli

    Såg dokumentären om henne för ett par år sen och var så imponerad. Hon verkar så himla häftig och mystisk, för att inte tala om bilderna som är briljanta!!

  2. Ljuva Julia

    OMG VIVIAN MAIER!!! Såå himla avundsjuk att se hennes verk live. så himla cool katt!

Leave a comment