Mahalia Jackson Tribute

Var just och såg och fotade dessa energiska och fantastiskt duktiga män och kvinnor på Fasching för DN.

Mahalia-Jackson-Tribute_Christian-Gustavsson_0187

Mahalia-Jackson-Tribute_Christian-Gustavsson_0166
Mahalia-Jackson-Tribute_Christian-Gustavsson_0202

Mahalia-Jackson-Tribute_Christian-Gustavsson_0095

Mahalia Jackson upptäckte jag i en skivback i våras när jag letade gamla goda LP-skivor på någon loppis. Efter att ha lyssnat igenom den gudomligt fina gospelplattan blev det min favorit i somras och det var den jag vände om och om igen när jag lagade mat, satt på balkongen och vinade eller fixade med bilder.

Så när Mahalias musikarv sjungs av Joshua Nelson och spelas av hennes gamle pianist Edward “Eddie” Robinson som i 17 år turnerat världen över med henne. Men också spelat gospel för fem presidenter i Vita Huset, uppträtt i Carnegie Hall och turnerat tillsammans med artister som Aretha Franklin, Sam Cooke, The Caravans och Gladys Night.

Väldigt bra var det hursomhelst.

Lyssna här!

[youtube_sc url=”http://youtu.be/xtpezbHo64M” color=”white” theme=”light”]

 

Comments are closed.