MOHAWKS ÖLBRYGGERI med C/O HOPS

mohawk-1
mohawk-2

Det bästa med att jobba heltid som fotograf är att man hela tiden får besöka och se så många olika platser och saker!

Ialla fall när man jobbar som jag och mest gör porträtt för magasin, reportage och  reklam. Inte så mycket studio.

Ända sedan man var tvungen att komma på vad man vill bli – någon gång där på högstadiet eller gymnasiet när man fick träffa en SYO-konsulent – har jag velat ha ett jobb där man aldrig behöver vara på samma plats. Där man hela tiden får möta olika människor och resa.

Det kunde inte bli bättre än att jag blev fotograf.

När man har Discovery Channel och dokumentärer som sina favoritprogram så är det ju grymt att kunna få åka ut och se saker och besöka platser man aldrig annars skulle besöka om man inte skulle jobba med det.

Behöver inte alltid vara så extravaganta platser, kan vara allt från ett väveri där man gör golvmattor, ett pappersbruk på gränsen till Ryssland i vintrigaste Finland till Bentleyes fabrik i Manchester och se hur de bygger ihop en av världens lyxigaste bilar.

Men också ett ölbryggeri i Uppsala, som denna gången. Min kompis Johan har nyss startat den här tidningen c/o HOPS med en vän och jag fotade en ölmakare vid namn Mohawk på bryggeriet där han gör sitt öl.

cohops-logga
C-o_HOPS_Mohawk_0020
C-o_HOPS_Mohawk_0031
C-o_HOPS_Mohawk_0042
C-o_HOPS_Mohawk_0096
  
C-o_HOPS_Mohawk_0298
C-o_HOPS_Mohawk_0100duo
C-o_HOPS_Mohawk_0322duo
C-o_HOPS_Mohawk_0634_duo
C-o_HOPS_Mohawk_0173

 

Johan driver också bloggen meandmymagazines.com där han har massor av inspiration för den form- och fotointresserade för han postar massor av covers för många av världens mest intressanta magasin inom konst, foto, design och form.

Skärmavbild 2013-09-05 kl. 09.27.15

Translation: 

The best thing about working full-time as a photographer is that you always get to visit and see so many different places and things!
At least when you work that I and mostly do portraits for magazines, reportage and advertising. Not so much studio.

Ever since you had to figure out what you want to be when you grow up; I’ve wanted to have a job where you never have to be in the same place. Where you always get to meet different people and travel.

It could not get any better than that, I became a photographer.

It doesn’t  always have to be so extravagant locations, can be anything from a textile factory where they make floor mats, a paper mill on the border to Russia in the most wintry of Finland or Bentleyes factory in Manchester and see how they build up one of the world’s most luxurious cars.

But also a brewery in Uppsala, which it was this time. My friend John has just started this magazine c / o HOPS with a friend and I photographed a brewmaster named Mohawk at the brewery where he makes his beer; for the first issue.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.