Inspelningstisdagen

Efter avklarad och trevlig intervju på 24malmö åkte vi hit! Till en fotostudio med creepy ass källare.

Genom ett hål i marken kommer man hit. Killen som bodde ovanför åkte in i finkan. I källaren finns en madrass, en fläkt och ett par skor. Vi spekulerade vilt i vad han kan ha åkt dit för men kom fram till slutsatsen att vi nog inte ville veta

Jag, Ines och Samuel poserade glatt. Musikvideon är för Canvas. Kan länka när den finns ute va.

Nu ska jag kolla Paradise Håtääääl!!!!!

Bits / måndag

Okej jag lovar att kommande bloggperiod inte enbart ska bestå av printscreens från småsaker jag filmar. Bara litegrann. Några stycken. Hehe. Nu ska jag sova, imorgon bli intervjuad för en liten tidning, tvätta och agera statist för herrarnas musikvideo. Bra tisdagsgöra ändå. Häj

Lär mig film nu ju

Shoutout till Christofer som går ut i kylan och spelar boule för att jag ska få något att filma när jag håller i deras filmkamera första gången.

Jag kastade drastiskt om hela våren och hamnade här, på Mohave, där jag gör allt från att blåsa upp en uppblåsbar pool, testdansa i laserstrålar och bli visad kamerautrustning och Premiere Pro (I know, att en suttit med iMovie fram tills nu:)))))PPPP). Den här veckan ska jag göra mitt första egna lilla projekt och det är ju så fint att få göra det att jag vet inte vad. Faktiskt.

Ska verkligen försöka sänka garden och de höga prestationskraven och verkligen *lära mig detta från början* *det får blir fult* *huvudsaken är att jag gjorde mitt bästa och lärde mig något* osv. Med allt som är kreativt vill jag ju att idén och den slutgiltiga produkten ska överrensstämma till punkt och pricka vilket med enkel matematik såklart är orimligt kkrav gällande något jag inte pysslat med nästan alls tidigare.

Blir bra! Framför allt kul. Två månader ska jag vara här för att sen ha en sista månad i Skurup med klassen och slutarbete på journalistlinjen. Sjuk vår. Puss.

Om ett helt år i Malmö

I fredags var det exakt ett år sen jag packade två resväskor och åkte ner till Malmö. Hade skaffat ett rum på Möllevångstorget hos en tjej jag träffat i tio minuter.

Vad!fan!håller!jag!på!med!!!!! Slog mig ett par gånger men inte så många som jag tänkt från början. Hon – Ami – blev en av mina bästa vänner.

Jag rusade på konstiga dejter, ännu konstigare fester, hade dagsfyllor på baren nedanför mitt fönster och kollade på demonstrationerna på torget. Varje dag var det nya människor i vårt kök. Ibland Amis chilenska släkt som sjöng och bjöd på mat och ibland konstnärer, dansare, dejter och en gång – Beatrice till höger på bilden längst ner.

Ami kom in till mig en kväll och sa “du juste det kommer en tjej hit om en timme typ som ska bo här några dagar! Har ingen aning vem det är men min polare sa att hon behövde boende.” Och så stannade hon i någon vecka. Beatrice drog med mig på mingel under filmfestivalen där vi dräggade loss bland viktiga producenter, blev onyktra varje dag kl14 och när hon skulle åka planterade hon två solrosor som hon döpte till “Emma” och ”Ami”.

Jag jobbade med bröllopsfoto fem dagar i veckan och var helt ledig resten av månaden. Ami skolkade från sin odlingsutbildning. Vi levde på ICAs potatisbullar och fick gratis grönsaker av en torghandlare varje lördagsförmiddag. Jag vaknade om helgmorgnarna av att hon lagade mat med spejsade kryddor. Våren entrade Malmö just i samma veva som jag flyttade ner. Lägenheten badade i solljus.

Jag sökte in till journalistlinjen, kom in, lyckades byta lägenheten från Lkpg och helt plötsligt var det höst och ett helt nytt fantastiskt liv var bara poff uppbyggt och igång.

Men här började ju det som ledde till allt nu.
I köket på Möllan.
Med Ami och Beatrice.

Solrosorna hon planterade lever fortfarande förresten.
Och dom är jättefina.