break

_MG_8684

_MG_8688

Frukoststunden är den bästa på dagen tycker jag – de dagar man kan njuta av godsaker i lugn och ro och bara njuta av att ha en hel dag framför sig att utforska. Favoriterna just nu är Italienskt lantbröd, hommus, mango/ingefärs/banansmoothie och kaffe, givetvis. På tal om Italien (heho) så ska Martin och jag kila iväg på en tiodagars tågluff i mitten på Augusti med preliminära mål som Paris och Italienska västkusten. Tänkte passa på att höra om någon av er har Italientips eller något annat bra ställe i närheten som man absolut inte får missa? Tänker oss en resa genom Italienska landsbygden med mat/kaffe/vin/vandring/natur/kuststäder som huvudaktiviteter på’t ungefär. Kommer bli så. himla. nice.

Comments

 1. Jonna

  Cinque terre, mest Riomaggiore, mest magiska plats jag besökt!

 2. Maria

  På min och två kompisars tågluff i juli bodde vi i västra delen av Genua och det var väldigt mysigt att gå runt bland alla trånga, gamla gränder där. På kvällen letade vi oss fram till en restaurang och åt jättegod pasta med pesto (Mycket av all pesto kommer från Genua,”Pesto alla Genovese”) . Annars rekommenderar jag som en del andra Cinque Terre, helt magiskt.

 3. Sandra

  Amalfikusten är ett måste! Fantastiskt

 4. mimmi

  hela tågets kustväg mellan frankrike och italien är det absolut VACKRASTE jag sett. man kan gå av i vilken av byarna som helst där och hitta magi! förutom dem så tyckte jag om florence mest, men det ligger ju längre in!

 5. Erika

  Ni måste måste MÅSTE besöka Cinque Terre! Helt otroligt jävla vackert. Det finns en promenadled längs vattnet som man kan gå mellan byarna, men egentligen räcker det att kanske bara gå mellan första och andra (inte alls särskilt långt). Reste runt i Italien för några år sedan och Cinque Terre var nog den absoluta höjdpunkten, definitivt mer sevärt än t.e.x. Pisa eller Florence. Så jädrans gött att hoppa ner i medelhavet från en klippa efter att ha gått och svettats på promenaden!

 6. Anna

  Missa inte Vernazza, den andra av de fem byarna. Fantastisk liten fiskehamn där man kan sitta och käka frukost, foccacia från bageriet, peccorino-ost från butiken och tomater och persika från tanten som kommer ner från sin gård på sluttningen. Glöm inte hälsa på katten som sitter utanför fiskaffären varje morgon :)

 7. Emma

  Hej, har åkt tåg längs kusten upp från calabrien till Rom och Pisa. Salerno är en trevlig stad vid havet. Där går även båtar till Capri om man vill göra en dagstur dit (svindyrt där).

 8. kaneli

  Italienska rivieran är fantastisk! Åkte upp längs den när jag var och tågluffade i juni-juli. Kolla upp Portofino eller Cinque Terre (fem helt magiska små byar), dom är helt sagolika och magiska!

 9. rebeccajohnnysdotter

  Men åh, det så så himla himla gott ut! Bästa stunden på dagen.

 10. Josefine

  Håller helt med om frukosten!

  Italien är helt underbart, har inte varit i kuststäderna utan har mestadels varit i norra Italien på sommaren, i Dolomiterna. Där finns det så otroligt många underbara platser med helt overkliga utsikter! Annars är mina favoritställen Gardasjön och Verona.

 11. hildas foto

  har du bakat brödet själv, har du såfall recept som du vill dela med dig av? :) eller vart köper du det?

 12. Emilia

  Åh så härligt!

 13. Moa

  Bardolino vid Gardasjön är mitt favoritställe i Italien! En liten, mysig stad med gamla byggnader och mysiga restauranger! Vi hyrde en båt över dagen och åkte runt i sjön, stannade och badade på öppet vatten, hälsade på i de andra små byarna runt omkring och på en ö så ligger det ett stort, privatägt slott! En resa jag aldrig glömmer! Om ni har vägarna förbi franska Rivieran så är Antibes världens mysigaste stad! Små gränder, stenhus, mysiga restauranger och butiker och lite här och var kan man stöta på några apelsinträd! Väldigt mysig och trygg stad!

 14. tine

  gu så gött de där såg ut! har du gjort brödet själv? och den där smoothisen såg go ut, recept please! :D

 15. frida

  så fina bordstabletter!

 16. evelina

  Alltså frukost!! Jag och min syrra brukar väldigt ofta på kvällskvisten konstatera och säga “åh, jag längtar till imorgon för då får jag äta frukost”. Nam.
  Och fy så härligt med tågluff, finns inte mycket som ger en så lycklig som resa. Och ang Italien. Har själv bara stannat till i Italien en kortis när familjen en gång var och bilade i europa, men jag har hört att det verkar vara många som rekomenderar att fara till Toscana och gärna till Cortona. Vet inte själv hur det är där, men engligt andra verkar det som sagt som ett jättefint ställe!

 17. Josefine.

  Så kär i din blogg och dina bilder! Något med färgerna och sättet du tar kort så blir så perfekt.

 18. Beatrice

  Det är när jag ser fina frukostar på bilder jag önskar att jag var mer av en morgonmänniska och att jag äter frukost. Har aldrig kunnat det, och lär mig sakta men säkert, men det går så långsamt!

Leave a comment