om november

MG_4890

MG_4836

MG_5572

MG_51994

MG_52831

MG_5486

MG_57111

MG_57681

MG_5549

Fönstren skallrar, vinden viner och mörkret känns mer påtagligt än någonsin. Måndagsträningen blev inställd på grund av stormen och istället har jag ägnat kvällen åt mentalt förbereda mig på att allt som var vackert med hösten kommer vara bortblåst imorgon. Löven som virvlat omkring hela natten och grenarna som fallit från träden. Men genom att gräva mig tillbaka i fjolårets novemberarkiv har jag i alla fall funnit lite pepp inför November. Förra året var det nämligen månaden då jag och Lise grävde ner oss i soffan med var sin bok i hennes stuga i Viken, månaden jag införskaffade en ljusslinga att pryda fönsterkarmen med, månaden då jag köpte mina första julklappar när jag hälsade på Flora och Jakob i Stockholm, månaden då jag julpyntade lite tidigare än vad man fick och pysslade tillsammans med en kopp kaffe på golvet. November är månaden då man tänder ljus varje kväll, smygäter på pepparkakor, funderar på vad man vill ge folk i julklapp, går på första julmarknaden, köper årets första påse chaite, går runt i stickade tröjor, plöjer igenom tv-serier och alla de filmer man inte hann kika på i somras, tar sovmorgnar, skriver peppande listor till sig själv och kramas extra mycket med dem man håller kär. Klamrar man sig fast vid alla sådana småsaker klarar man vad som helst, till och med att löven har vinkat hejdå för i år.

Kan ni inte dela med er av vad ni tycker är bäst med hösten, eller tips på hur man gör dagarna ljusa trots mörkret? Så sammanställer jag det till en inspirerande lista i ett senare inlägg.

Comments

 1. julia

  dessa bilder alltså <3

 2. Lotta (livet i Rom)

  otroligt fina och mysiga bilder! Vill hoppa in i varenda bild.

 3. Adna

  Jag har alltid älskat hösten allra mest just för att det är ok att inte behöva hålla tillbaka allting som känns tungt, typ. Sedan tycker jag också om att vakna till regnet, ge mig själv fem extra minuter i sängen, dra på regnjackan och åka till studion och bara skriva hela dagen. Under hösten, när det inte finns så mycket att se eller uppleva utomhus, så ges det utrymme till inspirationen, som finns inuti, att komma ut. Tycker jag, då.

 4. Jenny Hermansson

  men gud så fantastiskt mysiga bilder!!

  ett av mina bästa hösttips är att bjuda över en fin vän. baka kanelbullar. låta dem jäsa medan ni tar en promenad. komma tillbaka med höstkalla kinder. låta bullarna gräddas medan ni kokar te och förbereder med en massa kuddar och filtar i soffan. avnjut nybakta bullar och te i soffan framför en bra film.

  hoppas du klarade dig lindrigt undan stormen!

 5. Filippa

  Åhh vart har du köpt sen boken man kan limma in bilder i. Har letat över allt men har ej funnit den. Den på tredje bilden :)

  1. emmylinnea

   Hittas på ÖB!:)

 6. Hanna

  Blev helst plötsligt superpepp på hösten/vintern! Det är ok att ligga inne och slöa framför tvn en hel dag. Det är ok att fika några gånger mer än man borde. Och det är ok att bara mysa hela denna jobbiga mörka period. Åh.

 7. Jenny

  – Ta många långa promenader, även om det är mulet. En timmes dagsljus om dagen håller sinnet i schack.
  – Vara lite extra snäll mot sig själv, tända ljus, mysa.
  -Släppa på prestationångesten över att man inte orkar göra lika mycket på kvällarna längre. Kl 19 på sommaren är bara barnet, kl 19 på hösten/vintern är det ok att börja varva ner.

 8. N

  – sitta länge länge på cafe med fina personer utan att få dåligt samvete att man inte är ute eftersom vädret ändå är kass.
  – Ligga i soffan med en fin bok, mys belysning och te
  – pussa på pojken när mina läppar är frusna

 9. rebeccajohnnysdotter

  Men alltså åh, alltid lika fina fotografier!

  koka en drös med té mumsa på naturgodis se fransk film klä sig i fina klädslar köp nya mönstrade sänglakan doftade ljus gå till biblioteket och låna böcker med de finaste historierna som tillexempel ¨vi är inte sådana som i slutet får varandra ¨eller varför inte ¨a perks of being a wallflower¨och ta hand om dig själv! det är bestyr som jag brukar pyssla med under höstens kyliga dagar.

 10. Michelle

  Where did you get that black album from? :-)

 11. Natalie Hanna

  Just nu smygfirar jag jul med Michael Bublé. Det gör jag varje år och får känslan av att hela världen är täckt av gnistrande snö, fast det egentligen är den fulaste tiden på året just nu. Och det är väl just detta som är det bästa med hösten & november – att få drömma sig bort. För på något mystiskt sätt så verkar det som att höstmörkret alltid lyckas locka fram alla drömmar & önskningar man har om livet. Denna hösten är så extra speciell eftersom jag planerar mitt livs största dag som äger rum nästa sommar – då ska jag gifta mig. Hihi.

  Kram!

 12. Mimmi

  Åh, det bästa med hösten är just det att det är så nära julen. Min familj är helt besatta av denna högtid och julskivorna dras fram i mitten av november, julbelysningen kommer upp i slutet och peppen är ständig! Jag längtar så mycket till vita snöflingor, slå in paket, dricka varm choklad och nybakta lussebullar.. Längtan är nog det bästa med november.

 13. Nadja

  Under höstens mörka morgnar brukar jag tända massa ljus fast det är supertidigt och jag är så trött. Sedan sitter jag där och myser med en stor kopp kaffe och min favorit tidning. Det blir lite lättare att gå till skolan i kylan med en sådan mysig morgon.

 14. Sarah

  På hösten kan man tillbringa sina lediga dagar inomhus med en bok i ena handen och en kopp kaffe i andra. Man kan komma hem och lägga sig i sitt badkar efter skolan för att få upp värmen. Varje dag kan man vira in sig i världens mysigaste halsduk, gärna en senapsgul. Och man kan tatuera sig, utan att behöva bekymra sig för sol och bad.

 15. yasmina

  Underbart fina bilder!

 16. Cornelia

  For noen koselige, og fine bilder!! Masse høst assosiasjoner, så deilig! Bloggen din er så fin :)

  http://www.mydirtysho.es

 17. evelina

  Jag och min syrra är sånna där som är redo att börja tagga julen så fort sommaren är slut, nästan lite innan hösten anländer till och med. Så en av de saker som förgyller mina höstar mest är våra julmys i våran nedsuttna vardagagsrumssoffa framför gamla tv-julkalendrar med en kopp varm choklad i händerna och levande ljus som fyller hela rummet. Bland det bästa jag vet!

 18. fanny darling

  alltså, åh. dina foton är så höstmysiga och vardagsinspirerande att det finns inte. & din beskrivning av november passar in perfekt.

 19. Klara

  Så fint. Och fin header! Något av det bästa med hösten är ju den friska luften.

 20. Ella

  Beautiful as usual

Leave a comment