att förvandla ett nattduksbord

_MG_4030

_MG_4032

_MG_4037

_MG_4040

_MG_4684

_MG_4673

Härom veckan hade jag kli i kreativitetsfingarna och efter ett knep från Regina samt Lotta Kühlhorns bok “att göra mönster”, som jag varit sugen på att testa länge, förvandlade jag ett trött skrivbord till något betydligt piggare.  Till min hjälp hade jag enbart en vinkellinjal, vanlig genom skinlig tejp, vit färg och en pensel. Jag mätte inte vinklarna så himla noga utan gick mest på tu man hand, både för att göra det enkelt för mig själv men också för att få det att se mer organiskt och handgjort ut. Att få helt raka streck med tejpen är rätt klurigt, men jag fick ihop det genom att utgå från en den diagonala vinkeln på min linjal (finns säkert tusen andra och förmodligen smartare sätt). Så helt enkelt gjorde jag så här:

1. Tejpa i valfritt mönster, gnugga fast tejpen väl så det inte är någon luft längs kanterna. Kom ihåg att även tejpa de kanter runt mönstret som du inte vill ska ha färg på sig, i mitt fall alla kanterna runt nattduksbordets platta del.
2. måla 1, 2, 3 lager ovanpå allt med pensel eller roller, var noga med att färgen blir jämn och täckande. Måla inte på nästa lager förrän det förra är helt torrt.
3. Dra bort tejpbit för tejpbit, testa gärna försiktigt med en bit först så du ser att färgen utanför tejpen inte följer med bort.
4. Klart!

Comments

 1. I really like reading an article that can make people think.
  Also, thank you for permitting me to comment!

 2. LORISSA LOVEBOMB

  snyyyggt! Jag skulle typ döda för originalet dessutom, haha, gillar alltså båda före och efter-bilderna.

 3. Michelle

  Åh så fiffigt! Blev ju superfint dessutom :D

 4. i.

  oo. smart!

 5. kaneli

  Supersnyggt!

 6. ragdis

  riktigt snyggt och coolt det blev, bra tips och idé! :D

 7. Sandra Leone

  Vad festligt!

Leave a comment