min portfolio

_MG_4647

_MG_4650

_MG_4659

_MG_4667

1

2

3

4

5

7

8

9

10

11

Sista veckan har jag jobbat dag och natt med att sätta ihop min portfolio. Göra klart gamla projekt, fota och slutligen sammanställa och skriva ut till en fysisk portfolio. Eftersom detta tar upp största delen av min tid tänkte jag att det kanske är kul för er att se lite vad jag pysslar med? I portfolion har jag just nu främst skolarbeten från mina tre terminers grafisk designpluggande, men jag har även valt att sätta in lite egna fotoprojekt, eftersom det fortfarande är det område jag känner mig allra tryggast inom. Varje termin på min utbildning avslutas med att vi sätter ihop våra portfolios och presenterar dem för en lärare på skolan, vilket är en sjukt bra grej eftersom man “tvingas” göra klart sin portfolio och därmed sedan är ett steg närmare arbetssökande.

Tänkte även att detta är ett bra tillfälle för er att passa på att ställa frågor, ifall ni undrar något kring vad jag pysslar med, kring min utbildning eller något annat. Så svarar jag i ett inlägg senare!

Comments

 1. Sofia

  Hej, varifrån kommer portfolion? :-)

 2. Lydia

  Alltså du är så bra! Och jag gillar kaffemenyn jättemycket.

 3. Olivia

  Utan att vara självkritisk på något sätt så vet jag om att jag är väldigt “average” på att fota, måla och rita. Komma med kreativa idéer och sådär. Dock tycker jag att det är bland det roligaste som finns och vill gärna hålla på med någonting som jag älskar.

  Undrar hur “duktig” eller talangfull man behöver vara för att gå din linje på universitetet?
  Kan man börja med väldigt medelmåttiga kunskaper inom till exempel fotografi? Jag har aldrig fotat med systemkamera men lyckas ändå förhållandevis bra med den enkla kamera jag har!
  Vad säger du?

 4. Emma

  1. Jag ska börja med arbetsproverna till denna utbildning, ska jag tänka på något?
  2. Vad har ni fått för olika uppgifter i kurserna?
  3. Ger Malmö högskolas hemsida en rättvis bild över hur utbildningen kommer vara och så, står ju rätt mycket information där. (om du har läst om den där)
  4. Jobbar ni mycket enskilt eller i grupp?

 5. Frida

  Jag tänkte bara passa på att fråga om du är nöjd med din Sony nex kamera? Har du några bilder som du tagit med den du kan visa?

  Kram

 6. Emma

  Jag är också väldigt nyfiken på hur du gjorde ditt portfolio. Kan man köpa den där pärmen någonstans?

 7. Thea Lovise

  Hvordan gjorde du det? Er det bare en bok med plastmapper også har du skrevet ut ark på vanlig skriver? Brukte du word for å sette sammen bildene på en side? :)

 8. Flora

  ÅH EMMY. vad du är bra. Heja dig!

 9. Anna

  Vad pluggar du exakt?
  Vad ingår?
  Är det mycket foto?

  Vill så gärna plugga och jobba med media/foto/osvosv (orginellt jag vet…. men har man drömmar så har man)har några år kvar till universitet/högskola, men ändå..
  Vad rekommenderar du då?

  Tack för världens bästa blogg!

 10. Jessica Gomes

  beautiful photos! visit my blog: http://jessicaasgomes.blogspot.com.br/

 11. Jennie

  Hej Emmy! Du som är SÅ bra på att fotografera, vilket objektiv kan du verkligen rekommendera? Något som funkar för det flesta tillfällena och som inte kostar allt för mycket! Kram! Du är grym!!!!

 12. Essi

  Amazing!!

 13. johanna

  åh kul! la precis upp ett inlägg med lite portfolio bilder jag skrivit ut idag:) pluggar på college i USA så är slutprojektet nu :)

 14. Julia

  Så himla fin och inspirerande!!

 15. Emilia

  så fint!

 16. Elin

  MEN vad duktig du är, Emmy. Fantastiskt fint.

 17. Elise

  Hej hallå!
  Jag undrar hur mycket förkunskaper man behöver innan man hoppar på utbildningen, dvs med exempelvis foto, design, illustration osv. Hur kan man själv göra ett portfolio på hobbynivå om man tycker om att fota? Är det något speciellt man ska tänka på? Dessutom undrar jag vad du hade läst om din utbildning inte fanns? :)

  Kan flika in med att jag tycker mycket om din blogg! Får väldigt mycket inspiration av dig och det vill jag tacka djupt för. Ha det bra fina du

 18. Lisa

  Eftersom jag själv ska börja med arbetsproverna till diverse Grafiska design utbildningar så skulle det vara jätte kul om du kunde berätta lite om din. Kan du rekommendera den? Hur är lärarna? Hur ser undervisningen ut mm.
  Du har en väldigt fin blogg. Kan hälsa från Växjö och de småländska skogarna! :)

 19. Hedvig

  Och en sista fråga haaha!!

  Är det bra att kunna illustrator, indesign osv innan man börjar utbildningen eller får man lära sig sånt där?

 20. Hedvig

  Åhh jag har massa frågor!! Funderar på att söka grafisk design i malmö till hösten!

  Hur tror du utbildningen står sig om man jämför med alla som går på Berghs och sånna “fancy” skolor haha? Kanske svårt att svara på..

  Vet du om det är antagningsprov till utbildningen fortfarande? Har för mig det är rätt högt intagningspoäng annars!?

  Har ni fått höra mkt om hur arbetsmarknaden ser ut? Är så himla sugen på att gå sen utbildningen men är
  Rädd att jag inte ska få några jobb eller vara för dålig när jag väl fått ett jobb:( verkar så svårt att prestera kreativt hela tiden, när jag blir “tvingad” till det känns det bara som att det låser sig för mig haha..

  Hur är studentlivet i malmö, får man vara med på det dom har i Lund och sådär?

  HUR FÅR MAN BOSTAD I MALMÖ?

  Hur blir ni betygsatta? Vanliga tentor eller hur funkar det?

  Haha gud vad många frågor, du har kanske inte svaret på allt… Men kan ju iallafall fråga, så kanske jag vågar söka till hösten!!:)

  KRAM O TACK för världens bästa blogg!

 21. frida

  men fan va fint

 22. Maria

  Jag har en helt annan fråga, som du kanske har svarat på innan, men jag undrar hur du fixade “snurren” när du hade lång lugg? Så himla fint :)

 23. Sandra Leone

  Åh så bra för jag tycker verkligen att det du gör verkar så intressant.
  Har du gjort någon praktik och i så fall var?
  Vart har du tänkt söka dig i framtiden? Yrke eller företag?
  Gick du någon förberedande utbildning innan?
  Vilka tekniker ingår? (måleri, skiss eller foto)
  Lär du dig några bildbehandlingsprogram? (Photoshop, In design etc.)

 24. Jo

  Jevlar vad snyggt, dina fötter är sötast och bäst!

 25. rebeccajohnnysdotter

  Alltså åh, du är ju kreativ ända ut i fingerspetsarna! så himla vacker gjort. APPLÅDER!

 26. Julia

  Hejsan!

  Vad är det exakt du pluggar?
  Är det mycket praktiskt eller mer teori?
  Är det ett krav att kunna måla eller rita?

  Kram :)

Leave a comment