Edinburgh pt.2 – Arthurs seat

liten_MG_7737

Söndag kändes som en bra utflyktsdag även i Edinburgh så vi bestämde oss för att bestiga (mja) Arthurs seat. Pekade på den högsta punkten och bestämde oss “dit ska vi”.

liten_MG_7825

När vi frågade om vägen på hostelet tittade mannen kritiskt på våra doc martens skor och kappor, skakade på huvudet och sa “don’t do it, you’ll get dirty”. Men tro att eller ej klarade vi oss fint.

liten_MG_7774

liten_MG_7801

Här ser jag mystiskt fräsch ut men sanningen är att jag denna dag alltså nös hela hundra gånger. “Lugnare Martin, jag är faktiskt sjuuuk” ropade jag ett antal gånger under vandringsfärden för att sakta ner honom.

liten_MG_7833

Men! Trots våra vardagskängor och förkylning kom vi till sist upp till toppen. Det var, som det alltid är med höjder, så sjukt värt det.

litenb_MG_7834

liten_MG_7838

liten_MG_7841

Vi var dock inte ensamma på toppen, som man så gärna vill få det att framstå som. Faktum är att denna man gjorde sig mycket bättre framför utsikten än vad jag gjorde.

liten_MG_7860

Alltså, denna stad <3

liten_MG_7868

Sen satte vi oss ner och käkade Maryland cookies (ett måste när man utflyktar) och kände oss härligt euforiska i magen. Detta var utan tvekan resans höjdpunkt (heeh, ja.)

Comments

 1. Nora

  Åh älskar att gå i berg och vandra, så himla avkopplande att få ägna sig åt något fysiskt och sedan få belöning i form av vacker utsikt.

 2. AKP Photography

  Så vakre bilder :D :D

 3. kråkis

  åh så fint Emmy!

 4. jennifer

  Så himla himla fina bilder!

 5. Elin

  SÅ HIMLA UNDERBART, Emmy!

 6. Emilia

  Så vackra bilder!!

 7. rebeccajohnnysdotter

  Men alltså åh, sååå oerhört vacker och vilken underbar födelsedagspresent!!
  Ni är så fina, du och din Martin!

 8. christine

  Åh vilka fina bilder. Blir så sugen på att åka dit igen!

 9. kaneli

  Färgerna och ljuset i de här bilderna är helt fantastiskt!

 10. a.

  åh vilka fantastiska bilder!

 11. amanda

  åh!! jag blir så sjukt sugen på att besöka Edinburgh när jag tittar på dina underbart vackra bilder :) Har velat åka dit i flera år och nu när jag pluggar i Brighton som är så nära(närmare än Sverige åtminstone) så måste jag ju dit nån helg!

 12. Caroline

  Det finns ett svenskt café i Edinburgh som heter Hemma, ligger på en utav huvudgatorna på väg mot Arthur’s Seat, är jättemysigt där. Bara som en kul grej. Att fika svenskt i Skottland dvs.

 13. Maria

  Jäklar vad fint!

 14. Beatrice

  Vilken fantastisk utsikt! Edinburgh verkar vara helt fantastiskt fint och mysigt.

Leave a comment