körsbärsträden blommar i januari

_MG_6357

_MG_6362

_MG_6370

Körsbärsträden här i Malmö står i blom och det är inte alls så där efterlängtat och pirrigt som det brukar vara när de slår ut på våren. Vad är det som händer med vårt klimat, när körsbärsträden slår ut före den första snön faller?

Comments

  1. Mathilda

    Hej.

    Jag har ett likadant utanför mitt fönster, jättevackert men trodde att någonting inte stod rätt till först, körsbär ska ju inte blomma förrän i maj. Sedan blev jag också upplyst om att det var ett vinterträd och heter Prunus x subhirtella ‘Autumnalis :)

    x

  2. Växtnörd

    hej, jag pluggar på Alnarp och bor också i Malmö, jag förstår att man blir skraj när man ser körsbärsblommor i januari men det är faktiskt vinterblommande körsbär som tur är. Så illa är det inte, än iallafall. :) kram

Leave a comment